witam
kupilem plazme Panasonic TH 50 PZ 700E i mam kilka pytan do uzytkownikow forum , szczegolnie posiadaczy tego modelu co ja lub podobnych tej firmy:
-czy ten model jest fabrycznie oklejany folia naokolo matrycy ( kupowalem wczesniej LG 42 cale i on byl calkowicie oklejony folia)
-czy to normalne ze pilot dziala tylko wycelowany bezposrednio w odbiornik irdy w telewizorze ? mam kocowke symbolu na pilocie 114
-wydaje mi sie na kazdym prawie kanale ( cyfra+, polsat cyfrowy) ze mam jakby mgłę , rozmazanie obrazu co prawda nie wszedzie ale nie mam oczekiwanej super jakosci , ostrosci obrazu itd
-jednak najwazniejszym dla mnie problemem jest fakt iz po podlaczeniu do niego konsoli ps3 i odtwarzaniu plyt bluray mina mi zrzedla i to strasznie: ten sam film i to praktycznie kazdy ogladany na plazmie 42 cale LG daje fajne efekty i przyjemnosc z ogladania, A TUTAJ na Panasonicu mam koszmar nie obraz , na kazdej jasniejszej plaszczyznie widac tysiace kropeczek ciemniejszych , daje to efekt jakby burzy piaskowej, sniegu jak w starych telewizorach i ogolnie wyglada tragicznie co doprowadza mnie do zlosci bo skoro kupilem sprzet za prawie 7 koła to chcialem miec jakosc zblizona chocby do prezentowanej w sklepach z ich reklamowych płyt.
-dodatkowo nadmienie ze ekran choelrnie grzeje , w zimie moze robic za dodatkowy grzejnik
, niestety latem bedzie przechlapane a nie chce instalowac w domu klimatyzacji bo ponoc nie sluzy dobrze malym dzieciom...
Jednak aby nie odbiegac od tematu prosze o odpowiedzi jesli ktos wie co jest grane z tym ekranem plazmowym , chodzi minajbardziej o to czy taki efekt reklamowac u sprzedawcy czy tez moze cos nalezy poustawiac a ja nie wiem co ?