bogdan_bronowice napisał:Dla pewności powtórzę. Na brytyjskiej stronie internetowej Panasonica JEST instrukcja obsługi w języku polskim. Ta, o którą pytał daweed, czyli do modelu PV80.
candyboy trochę nie tak. Jeśli by w serwisie kłamali i docieranie byłoby niezbędne i gdyby w trakcie początkowego używania coś sie psuło to zaufanie do marki by po prostu spadało. Więc taka dedukcja nie ma sensu.candyboy napisał:...to taki chwyt marketingowy? mówią nam ze nie trzeba docierać plazm,że to juz przeżytek a ma to na celu zwiększyć zaufanie do marki i postawić firmę na jeszcze mocniejszej pozycji,może dlatego serwisanci tak mówią "nasze plazmy sa tak doskonałe że nie muszą państwo ich docierać"
candyboy napisał:OTAN funkcja "powierzchnia obrazu" jest dostępna tylko w trybie 16:9.Jeśli masz któryś z pozostałych nastawów proporcji obrazu to w menu ustawienia nie będzie widoczna zakładka "powierzchnia obrazu".
U mnie jest tak samo jak napisałeś więc to chyba tak ma być.Sprawdzałem na kilku kanałach kablówki.Dokładnie wygląda to u mnie tak ze pasek ok 3mm jest widoczny na dole ale tylko przez 2/3 dlugości ekranu.Pozostała 1/3 jest bez paska.Co ciekawe dopóki o tym nie napisałes to ja tego nie zauwarzałem,poprostu nie wpatrywałem się tak szczegółowo w krawędzie obrazu.muniek66 napisał:Mam pytanko. Chodzi o format 16:9. Gdy go ustawiam na tv np. na Polsat Sport to na dole jest widoczny cieniutki czarny pasek (myslalem ze format 16:9 pokrywa caly ekran) jesli wlacze opcje powierzchnia obrazu to wowczas nieco obcina obraz. Zastanwia mnie jeszcze iz na niektorych programach jak np. wspominany Polsat Sport gdzies tak w 1/3 tego paska jest taki "ząb", druga czesc paska jest jakby nieco wyzej niz pierwsza. Zauwazyl to ktos jeszcze?? Wiem że powiecie ze znow sie czepiam dupereli ale zastanwia mnie czy tak ma byc czy mi cos szwankuje. Prosze tylko sie nie denerwowac. Wystarczy mi sugestia czy ktos tak ma.
każdy głośnik ma magnes mniejszy lub większy. jeśli postawisz zbyt blisko TV sprzęt nieekranowany, to możesz mieć cuda wianki i zorze polarne. Kazdy nowoczesny sprzęt KD ma ekranowane głośniki. Wtedy nic nie powinno się dziać. Ale uważać trzeba na marnej jakości subwoofery. Potrafią nieźle sprężać sygnałdaweed napisał:Mam jeszcze kilka pytań. 1.Czy głośniki mają jakiś wpływ na telewizor? W jakiej odległości od telewizora powinny stać?2.W instrukcji wyczytałem że nie powinno się go narażać na działanie promieni słonecznych ;/ ????
Wydaje mi się,że plazmy panasa G11 sa tak mocno rozwinięte technologicznie, że nie trzeba katowac się docieraniem. Jednakże choc tego nie robie to robię. Normalne uzytkowanie na "do 50%" nastawów sa tak optymalne,że nie wyobrażam sobie aby się katować mocniejszymi ustawieniami.... Więc wychodzi na to samocandyboy napisał:Chciałem tylko poddać do myslenia temat docierania plazm ( nie tylko panasonica ) i zachęcić nowych nabywców aby odżałowali troche czasu i zadbali o dotarcie plazmy.