No więc ja wczoraj byłem w EuroAgdRtv w celu przyjrzenia się bliżej modelowi 42pv80e, na którego bardzo napaliłem się po przeczytaniu 100 stron o nim w tym temacie. I muszę powiedzieć że jestem mocno rozczarowny. Zdaję sobie sprawę że może można by coś jeszcze poprawić w ustawieniach TV lecz niestety nie miałem do nich dostępu (brak pilota).
Sygnał na wszystkich Panasonicach był taki sam- Full HD ( nie wiem, ale chyba z Blueraya) Nad moim "wybrańcem" stała plazma Panasonica 42" ale już fullHD, a obok Panasonic 50" HD Ready. Powiem Wam, że jeżeli "coś" leci na ekranie, to z 3 metrów różnica jest bardzo niewielka, lecz jeżeli jest coś statycznego, lub powoli ruszającego się i do tego jednolitej barwy, to ja widzę wyraźną różnicę in minus 42PV80. Poprostu widać "prążki", a na różowej bluzce kobiety widać było "morę". Najgorzej jest gdy jest jakiś "gruby" napis, np. "Panasonic" na koniec każdej sekwencji. To nawet ślepy zobaczy różnicę, litery są postrzępione niską rozdzielczością.
Być może nie był włączony jakiś efekt "wygładzący" i byłbym wdzięczny gdyby któryś Użytkownik wypowiedział się w tej sprawie, bo nie chcę jeszcze tego modelu skreślać.
Tym bardziej jestem zdziwiony, bo na modelu Panasonic HD ready 50" poprzedniej generacji który stał obok, wyglądało wszystko trochę lepiej mimo że to aż 50 cali i teoretycznie bardziej powinno być widać piksele.