Kolejny szczęśliwy posiadacz 37PV80
Witam,
Wczoraj po południu stałem się szczęśliwym posiadaczem Pana 37PV80. Niestety nie obyło się bez dziwnych przejść związanych z samym zakupem! W miejscowym salonie Euro RTV AGD ów model był do nabycia w cenie 3399zł. Troszkę drogo, ale nigdzie w pobliżu taniej nie było - zresztą zakup na raty więc da się przeboleć. W sobotę niestety nie mogli wypisać rat bo się im system komputerowy wysypał - kazali przyjść w poniedziałek. W umówionym dniu okazało się jednak, że cena wzrosła do 3999zł! Po 20 minutach kłótni z kierownikiem, że nic mnie nie obchodzi ich 'podwyżka' ponieważ w sobotę miałem go wziąć w innej cenie ale im kompy nie działały... dałem za wygraną. Całkiem zrezygnowany poszedłem do Media Expert po drugiej stronie ulicy i... okazało się, że ten sam model stoi tam za 2899zł! 30 min później TV stał już zapakowany w moim mieszkaniu
Co do jakości obrazu (SD z VECTRY) jestem więcej niż zadowolony. Przy odległości od ekranu ok. 2.5m nie mogę się do niczego przyczepić (no może mogę, ale to drobiazgi). Przy sygnale z DVD (dura brand zakupione na jakiejś wyprzedaży w .de) obraz rewelacyjny.
Córka (2.5roku) wstała dziś rano i powiedziała: 'Duuuuży telewizol'
. Bajki na DVD oglądała z wypiekami na twarzy (nic dziwnego - plazma zastąpiła tv crt 14" hehe). Żona najpierw powiedziała, 'za duży', ale po chwili stwierdziła, że jest OK, a i obraz o niebo ładniejszy niż ten jaki widziała w sklepie z anteny SD na Samsung LE37A552, który jej się bardziej podobał z wyglądu niż Pana.
Dla zastanawiających się nad wieszakiem polecam B-Tech BT8422. Wieszak sprawdzony (pracowałem kiedyś dla B-Tech polska i temat wieszaków mam, że tak powiem opanowany).
Po wejściu do menu serwisowego otrzymałem odczyt: 22 włączenia, 0 przepracowanych minut. Troszkę dziwne. Naklejek brak.
Już wiem, że okres docierania dobije mnie na maksa - przy ustawieniach kontrastu i jasności poniżej 50%, w ciemnych scenach filmów niemal nic nie widać... eh... bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia...