otan napisał:Bardzo trafna i rozsądna uwaga. Uważam porównania tylko w kategorii jakościowej za deczko bzdurne.
Jakość do ceny, to podstawa porównań pomiędzy Pionierem a Panasonickiem.
100% różnicy w cenie, ale czy i jakości?
Ja tego aż tak nie dostrzegam i takiej różnicy nie widzę.
Panele G11 Panasonica są porównywalne do paneli G9 Pioneera, a nawet lepsze pod wzgledem trwałości na korzyść Panasonica.
Kolorki czy czerń to już kwestia indywidualnych upodobań i preferencji wzrokowych użytkownika. Ja oglądam TV, a nie analizuje szczegółowo danego kolorku czy odcieni czarnego.
a jaki Ty masz dokładnie telewizor (i dlaczego akurat ten)? bo rozumiem że jako moderator forum posiadasz znacznie więcej wiedzy niż przeciętny użytkownik tego forumArtS007 napisał:Kupiłem podstawowy model Samsunga z pełną świadomością, że nie będzie to Kuro. Ale jestem zadowolony. Oczywiście, czerń mogłaby być lepsza. Ale poza tym telewizorek gra naprawdę przyzwoicie. I zostało mi ponad 3000 w kieszeni. Niestety, ale różnica w cenie jest dla mnie zbyt duża.
ArtS masz całkowitą rację.Większość osób przy zakupie kieruje się logiką i zdrowym rozsądkiem.Uważam ze fanatyczna czerń Kuro nie jest warta tych pieniędzy jakie woła sobie za nia pioneer.Można kupić plazmy Samsunga czy Panasonica i cieszyć się w domu naprawdę pięknym obrazem i zaoszczędzić sporo kasy.ArtS007 napisał:Może kiedyś, jeśli Kuro będzie jeszcze oznaczać Kuro, a nie produkt drobiopodobny, zmienię na Kuro. W tej chwili zdobyłem się na bardziej rozsądny, z punktu widzenia moich możliwości, krok.
candyboy napisał:Z drugiej strony wcale się nie dziwie 'Kuromaniakom" tych porównań swoich modeli nawet do PV60.Wywalili kupę kasy,może nawet zaciągneli jakiś kredyt więc teraz trzeba być lub udawać szczęśliwego.