kgroenwald
New member
Ogólnie goście stwierdzili że przesadzam z tym buczeniem, może rzeczywiście ... Pytanie co do EPG - jest możliwość zmiany strony kodowej? Bo mi się krzaczy, zmiana ustawień języka czy txt nie pomaga.
Ja widze, że nie bardzo Ci się już podoba ten tv - za dużo w nim chcesz widzieć "-" a może faktycznie je ma. Najlepiej gdybyś na coś innego wymienił, bo do końca będziesz zły na ten tv - a to męczarnia i to na dodatek za swoje pieniądze. Jeśli masz możliwość to sprawdź coś innego i wymień lepiej.Ogólnie goście stwierdzili że przesadzam z tym buczeniem, może rzeczywiście ... Pytanie co do EPG - jest możliwość zmiany strony kodowej? Bo mi się krzaczy, zmiana ustawień języka czy txt nie pomaga.
Z mojego nasłuchu tak wnioskuję, gdy TV był nowy brzęczał głośniej niż teraz gdy ma ponad 1000h.Kiedyś grając w Forzę 3, menu gry całe białe, można było to usłyszeć z 2.5m teraz jest cisza.A wedlug mnie i wielu osob z forum AVS: jak telewizor buczy lub brzeczy jako nowy to bedzie buczał i brzeczał i potem. Nie ma czegoś takiego jak docieranie sie cewek ktore powodują najwiekszy hałas w plazmach. Prawdą jest to że plazmy buczą najgłośniej gdy obraz jest jasny.
Ja widze, że nie bardzo Ci się już podoba ten tv - za dużo w nim chcesz widzieć "-" a może faktycznie je ma. Najlepiej gdybyś na coś innego wymienił, bo do końca będziesz zły na ten tv - a to męczarnia i to na dodatek za swoje pieniądze. Jeśli masz możliwość to sprawdź coś innego i wymień lepiej.
Najpierw gdzies w konfiguracji musisz właczyc tryb zaawansowany (isfccc) (dół 32 strony w pełnej instrukcji) i wtedy w ustawieniach trybów, min. THX, odblokuje Ci sie dostep do ustawien zaawansowanych.Witam
Stałem się szczęśliwym posiadaczem P46G20, chciałbym trochę poustawiać tryb THX na coś takiego jak np niżej ale nie wiem jak wejść w tryb - Ustawienia zaawansowane. Z góry dzięki.
Witam
Stałem się szczęśliwym posiadaczem P46G20, chciałbym trochę poustawiać tryb THX na coś takiego jak np niżej ale nie wiem jak wejść w tryb - Ustawienia zaawansowane. Z góry dzięki.
R-gain +16R-gain +16G-gain -5G-gain -5aB-gain 0 +6B-gain 0 +6R-cutoff 0R-cutoff 0G-cutoff 0G-cutoff 0B-cutoff 0B-cutoff 0Gama 2.2Gamma 2.2
Funkcja DLNA w Panasonikach to straszna lipa !!!
Nie odtwarza DIVX ani MP3 !!! Normalnie żenada !
Na Windows XP trzeba zainstalować Media Server. Zainstalowałem TVersity Media Server - na szczęście za darmo.
Ten serwer transkoduje filmy żeby Panasonic mógł je odczytać jednak jakość jest gorsza niż odtwarzanie tego samego filmu z Pendrive.
Zdjęcia są wyświetlane w koszmarnie niskiej rozdzielczości. Porażka totalna.
Na szczęście mam w planach zakupić szybko odtwarzacz blue -ray LG BD-570, który mam nadzieję załatwi sprawę.
W każdym razie minus dla Panasonica za mało funkcjonalne DLNA.