Mam kłopot z PS3 Media Server zainstalowany na Vista.
TV znajduje serwer, ale po wejściu do niego nie widzi żadnej zawartości - pusto, echo.
Dodam, że udostępniłem wszystkie dyski. Dodam, że na początku treść się pojawiła, ale po wejściu do katalogów - echo, nie widać nic, także podkatalogów. Wyłączyłem PS3 na kompie, włączyłem i teraz w ogóle nie ma nic, tak jak napisałem na początku.
Czy ktoś może wie w czym może być tkwić problem?
Na systemie XP wszystko działa mi poprawnie.
Ja też z tym miałem trochę problemów i trochę siedziałem zanim ruszyło, ale teraz już nie pamiętam co zrobiłem. W każdym bądź razie jak już ruszyło, to filmy (divx) zaczęły działa OK, ale pojawił się problem (albo ja tego nie umiałem skonfigurować) z filmami FULL HD np. Avatar.mkv. Z mojego laptopa (Core2Duo 1.8GHz) wyraźnie klatkowały i nie poradziłem sobie z tym.
Zainstalowałem w końcu Serviio - odpowiednik PS3 i tam jest opcja korzystania przez program z dwóch rdzeni. I jak do tej pory wszystkie filmy FULL HD działają perfect, bez klatkowania.
Więc ten program (Serviio) mogę śmiało polecić. Prostszy interfejs obsługi i większa wydajność.
a ja sie chcialem poskarzyc na yt w vc widze ze nikt tego jeszcze nie robil, wiec nie wiem czy to tylko moj problem??? chodzi o to, ze w swoich ulubionych widze zaledwie czesc tego co faktycznie w nich jest na yt (przegladanym na kompie) a w dodatku bardzo duzo klipow mam zdublowanych - te same sa (czesto w seriach po 2-3) kilka razy pod rzad... jak to u Was wyglada?
Ponawiam prośbę o pomoc do kogoś, kto wie o co chodzi z tą Vistą, że na TV nie widzę zawartości udostępnionych w PS3 katalogów.
Słuchajcie jak to jest w końcu z tymi plikami*.mkv odtwarza je seria g20e czy nie. Czy majać na dysku sieciowym takie pliki bedzie można je odtwarzac na TV? Raz nawet się spotkałem z opisem że odtwarza z pendrive czy to prawda?
Zainstalowałem Serviio - najnowszą wersję, wybrałem profil renderowania dla Panasa Viera i nie potrafi mi odtworzyć ani jednego pliku .mkv Ktoś ma pojęcie o co chodzi? Zaraz wyślę to całe Serviio w kosmos...
mi tez na poczatku nie czytał mkv ale po aktualizacji biblioteki z filmami,odtwarza bez problemu,jesli komus nie odtwarza mp4,wmv,flv,mpg zmiencie profil na Sony Bravia TV ,to ciekawe bo mam g20 i z profilu Panasonic Viera nie odtwarza tych plików a z profilu Sony działa
jednak nadal nie wiem jak jest z tymi hz , ktoś potrafi to wytłumaczyć ?
Czyli dać sobie siana z tymi hz - tami , artefaktami i innymi brzęczącymi obudowami bądż elektroniką i kupować ?
Wybrałem plazmę <tę plazmę> między innymi dla tego iż czytając to furum i inne oczywiście materiały,
wszyscy twierdzą iż tv plazmowe mają lepszy obraz ze słabego sygnału niż
tv lcd. Idąc tą drogą, mając cp który ma jak tu piszecie nienajlepszą jakość sygnału wybrałem p50g20es ,proszę tylko o odpowiedż czy dobrze to wszystko rozumiem i że piękny obraz tego tv zaćmi wszystkie niejasności z nim związane ,czy kupić lcd, czy zostać przy starym flatronie 29"-obraz jak żyleta-coby żona i rodzina nie wyśmiała mojego zmęczonego 45-letniego mózgu z powodu nowego zakupu.