co moze nie dzialac?
TV analogowa i DVB-T.
co moze nie dzialac?
Wypowiem sie tylko co do czerni.Nie oczekuj że bedzie super,moim zdaniem jest lepsza niż w lcd ale przepaści nie ma i jeszcze dodam ze jest mocno przereklamowana,ja osobiście spodziewałem sie czegos lepszego.Ale co zrobić na kuro mnie nie stać.PozdroWitam wszystkich posiadaczy TX-P46G15E.
To mój pierwszy post na tym wątku.
Dzisiaj zamówiłem właśnie ten model telewizora i mam go otrzymać w poniedziałek.
Miałem nadzieję kupić TX-P50V10E, ale okazała sie płonna. Przestali go produkować. Zdrowy rozsądek, rachunek ekonomiczny, a również w większości pozytywne wpisy na temat tego modelu spowodowały, że go zamówiłem. Mam nadzieję, że nie będę żałował. Intryguje mnie jednak kilka kwestii, prosiłbym o odpowiedź:
1) Aktualizacja przez Internet, czy z karty SD i jak sprawdzić numer softu?
2) Niektórzy skarżą sie na "jugger" na szybkich scenach z Blu-rey'a. Czy faktycznie jest to bardzo uciążliwe? Podobno zjawisko to nie występuje w serii V?
3) Czy istnieje potrzeba kalibracji telewizora? Panasonic oficjalnie nie wspiera takich działań, twierdząc, że kalibracja i aktualizacja w fabryce zupełnie wystarcza.
4) Jak tak naprawde w warunkach domowych wygląda czerń w tym telewizorze? Czy nie jest zbyt szara?
Prosiłbym, szanownych kolegów o odpowiedź.
Jeżeli opinie na wyżej zasygnalizowane kwestie byłyby negatywne, to moze mógłbym jeszcze sie wycofac z zakupu.
Dziekuję i pozdrawiam.
SlimakTV analogowa i DVB-T.
Slimak
Pytanie brzmiało: co może nie działać ?
Akurat analog i DVB-T jeszcze działają.
Witam.Tez zamierzam sie do kupna panasonic g15 w wersji angielskiej wiec z literkaB
Zastanawia mnie czy z modułem cam polsatu sobie ten tv poradzi oraz czy g15 obsuguje bezprzewodowo interent czy tzreba kabel prowadzic z routera?
dla Niemiec. Wszytko fajnie DBT-S działa ale DVB-T nie ma obrazu myśle, że to kwestia MPEG'a, u sąsiadów MPEG2
Witajcie,
z forum korzystam od kilku tygodni, ale aktywnie to moj pierwszy raz. Postanowiłem się zdekonspirować jako, że jestem posiadaczem 46G15E od kilku dni. Jest to mój pierwszy telewizor nowego typu, dotąd był zwykły kinol. Pierwsze wrażenia, obraz jakiś mało ostry oglądam go z 3,5 m i żałuje że kupiłem taki duży, trzeba było brać 42. biel też jakby mało biała szczególnie jak jest jej dużo na ekranie ale może trzeba coś pokręcić.
Na razie stanąłem przed innym problem, chciałbym używać DVB-T i S. Jak ustawiłem telewizor w Polsce to DVB-S jest nie dostępny, znalazłem w intrukcji, że jest aktywny dla Niemiec. Wszytko fajnie DBT-S działa ale DVB-T nie ma obrazu myśle, że to kwestia MPEG'a, u sąsiadów MPEG2 ale nie można go zmienić. Czy jest jakieś państwo które daje oba tunery dostępne w standardach polskich ?
Uruchomiłem cyfre, z CAMem cyfry działa całkiem nieżle, za wyjątiem programów HD z FEC3/4 (działa MTVHD i HBO hd) reszty nie potrafi odkodować, może jakaś sugestia ? Albo podpowiedź jaki CAm kupić ?
menu -> DVB-T -> Dodaj kanały HD
U Panasonica:
HD=mpeg4
Witam(...)Co do CAM Polsatu - bazuję tylko na nim i rzeczywiście mam problem z rozkodowaniem Eurosportu HD i Eurosportu2 HD (...)
Witam.Czy ktoś z kolegów znaj inny program niż Twonky media,bo ten za żadne skarby nie chce działac na moim kompie.przy uruchomianiu programu wyskakuje błąd - brak pliku WMDRMSDK.ddl.
Witam
z informacji uzyskanych w Panasonic PL od osoby odpowiadającej m.in. za rozwiązanie problemu braku dekodowania części kanałów HD:
1. W tym tygodniu odbyło się spotkanie Cyfry i Panas. na którym, m.in. podsumowano analizy tego problemu. Ostatecznie Panasonic przyjął, że wina leży po ich stronie.
2. Okresowe dekodowanie sygnału, zgłaszane przez klientów, prawdopodobnie wiąże się z różnym kształtem sygnału podawanego z satelity, a modyfikowanego zgodnie z aktualnymi potrzebami Cyfry (podano mi konkretne parametry, ale nie chcę czegoś pokręcić więc nie piszę). Prawdopodobnie te modyfikacje, odbiegające od założonego standartu, umożliwiają prawidłowe zdekodowanie uprawnień. Z reguły zgłaszane są Panasonicu krótkie "okienka", a mój przypadek częstej i długiej prawidłowej pracy jest jedynym znanym (np. wczoraj, pomiędzy 14 a 22, każde uruchomienie TV i wejście na dowolny HD Cyfry było ok).
3. Z informacji które oddział PL uzyskał z centrali wynika, że jest możliwe, na drodze zmiany oprogramowania, poprawienie sytuacji, ale, na dzień dzisiejszy, sądzą, że da to 90% skuteczność, tj. dalej, sporadycznie będzie odmowa dostępu.
4. Musimy czekać na aktualizację.
5. Panasonic PL "walczy" o jak najszybsze wprowadzenie poprawki - mają wiele zgłoszeń i zależy im na pomocy w rozwiązaniu problemu, choć format nie jest wspierany, na ten moment (liczą na szybką zmianę) w PL.
I to na tyle.
Pozdrawiam