garrick napisał:Czy tryb hotelowy umożliwi mi po włączeniu telewizora i UPC MediaboXx (kablówka) uzyskanie OD RAZU obrazu z kablówki?
Jeżeli tak to jak go włączyć.
Nie znzlazłem na płytce z instrukcją, a rady na forum w stylu "wejdź jak do trybu sewisowego" NIEWIELE mi mówią.
Dlatego proszę albo łopatologicznie, albo ... może link do instrukcji klawiszologicznej.
Pozdrawiam wszystkich aktualnych i przyszłych użytkowników G10.
Jest SUPER - NIC !!! nie bzyczy, NIE buczy itp.
darekguma napisał:Witam.Przymierzam sie do kupna Panaska 42-46"seria S jeszcze nie wiem,odległośc od TV 2,5-4,0 m, zrudłem syghału HD będzie komp i moje pytanie, jaki program do odtwarzania filmów full hd, mój komp to AMD 6000+,G-Force 9800GT,4GB ramu,Czy jest to wystarczający zestaw aby płynnie odtworzyc full hd
Skoro przy gdniezdzie HDMI 2 i 3 takie coś nie występuje to raczej nie jest to norma, możliwe że gniazdo jest walnięte.rozmek napisał:Witam,
mam następujący problem: mam połączony TV kablem HDMI z BD w gnieździe nr 1 HDMI. Telewizje odieram zwykłą anteną naziemną. Otóż, w momencie kiedy jest włączony odtwarzacz i przełączę na jakis program wtedy na ekranie widać delikatne zakłócenia. Kiedy wyłączę odtwarzacz lub przełożę kabel do innego gniazda HDMI zakłóceń przy włączonych programach tv nie ma. Czy jest to norma, czy mam walnięte gniazdo HDMI nr 1?
Hashi napisał:Ponieważ kilka osób pytało mnie o współprace G10 z PS3 chciałbym tylko przypomnieć o jednym z najważniejszych ustawień jeśli chodzi o odtwarzanie DVD (ROM). Menu główne Playstation 3 - Settings -> Video Settings -> BD / DVD Upscaler -> Normal (default to Off). Opcja znacznie poprawia upscaling płyt DVD. Spawdzałem z ciekawości przy okazji delektowania się kolekcją OBCY I PREDATORZY: TOTALNA DESTRUKCJA (DVD).
Przy ustawieniu Off PS3 podaje sygnał 576p natomiast przy Normal daje już 1080p (upscalowane). Obraz znacznie wyraźniejszy, troche płynniejszy, jakby wyświetlany na "płótnie". Jest kilka ustawień które poprawiają SD.
Zapewne większość użytkowników wie o tym ustawieniu ale to dla nie wiedzących.
Reszta ustwień według upodobań.
Hashi napisał:Przy ustawieniu Off PS3 podaje sygnał 576p natomiast przy Normal daje już 1080p (upscalowane). Obraz znacznie wyraźniejszy, troche płynniejszy, jakby wyświetlany na "płótnie". Jest kilka ustawień które poprawiają SD.
gorylla napisał:Wszystko się zgadza, ale z tą wyraźną poprawą to lekka przesada. Obraz jest z całą pewnością lepszy, ale różnica nie powala na kolana. Jednak źródło to źródło, a interpolacja to tylko interpolacja. Do full=hd temu upscalowi jest baaardzo daleko. To tak informacyjnie dla ludzi, którzy czytając Twój post pomyślą sobie, ża jak kupią PS3 to będą ze zwykłych DVD mieli jakość BR.
Jestem ciekaw jednego. Czy udało ci się znaleźć jakieś błędy interpolacji w upscalu DVD z PStrójki ? Ja na razie obejrzałem jakieś ze 3 filmy w upscalu, ale nic nie dostrzegłem. Procek ten Peesik ma naprawdę wydajny...
Oglądam 5 film z wyżej wsponianej kolekcji i jest naprawde dobrze. Wiadomo, że przy ruchach kamery na boki dostrzec można rozmycie ale takie już uroki techink filmowych "w powiekszeniu". Wczoraj OBCY część pierwsza (1979) i było ciekawie. W Predatorze 2 mogłem załączyć DTS było naprawde przyjemnie (choć narazie posiadam zestaw micro Philips 2.1 ...ale daje rade).gorylla napisał:Jestem ciekaw jednego. Czy udało ci się znaleźć jakieś błędy interpolacji w upscalu DVD z PStrójki ? Ja na razie obejrzałem jakieś ze 3 filmy w upscalu, ale nic nie dostrzegłem. Procek ten Peesik ma naprawdę wydajny...