Jak cie stać to bierz V10 - ja mam i nie żałujęheniek83 napisał:juz 2 tygodnie probuje kupic TV
mam dylemat
g10, g15, v10
dzieki
raf1002 napisał:Hashi - dziękuje za odpowiedź.
Jesli chodzi o gorące górne rogi, to telewizor stoi 10 cm od ściany. W pobliżu nie ma żadnych źródeł ciepła. Ale ostatnio troche mniej się grzeje, musze to troche pomonitorować i zobaczyc od czego to zależy.
Sygnał z komputera mam wysłany przezs DVI-HDMI. Karte mam taką:
hxxp://asus.com/product.aspx?P_ID=l2UJuraK69RfarjU&templete=2
Kupiłem ją dwa miesiące temu i wydawało mi się, że jest jedna z lepszych w tym przedziale cenowym (tzn. do 1.500PLN). Z ogólnej specyfikacji wynika , ze jest przystosowana do tak duzych rozdzielczości, ale sprawdze jeszcze w domu - moze w manualu jest dokładna tabelka z z zakresami obsługiwanych częstotliwości i rozdzielczości. Czyli wg Ciebie miałbym na wyjściu z karty poniżej 60?
Ciekawe jest jednak to, że na monitorze tej poziomej linii nie mam, jest tylko na telewizorze i tylko przy filmach FullHD. Myśle, że ma to związek z tym, że TV info pokazuje mi HDMI 1080i, zamiast 1080p.
Monitor komputera mam taki:
hxxp://eizo.pl/pl/nieprodukowane.html/id=98/FlexScan_S2231W?SID=101816a8c87ffc0
Mysle, że to chyba jakies ustawienia w karcie graficznej - może nie powinienem używac funkcji clonowania, tylko ustawic TV jako primary zamiast monitora?
kiki napisał:================================
Hashi - niestety nie.
lucazz napisał:Witam - to mój pierwszy post na tym forum.
Mam 2 pytania dot. tego modelu:
1. Jak zapisać własne ustawienia dźwięku i obrazu, aby możne je było przywołać klawiszem N na pilocie (w poprzednim, kineskopowym Panasonicu było to wyraźnie opisane w instrukcji - tu jest tylko o przywoływaniu ustawień).
2. Jak zapamiętać język kanału DVB-C (mam moduł CI z kartą wetknięty w złącze z boku) - zmiana kanału powoduje, że język wraca, do poprzednich ustawień.
sekret napisał:Kiki
Chcę kupić Plazme Panasonica 50G10. Jeśli chodzi o markę i to czy plazma czy LCD to jestem zdecydowany, chodzi mi tylko o wielkośc ekranu vs odległośc.
Odległośc od kanapy do tv w salonie to ok 3,5 m. Plazma bedzie wisieć na wprost kanapy.
Sygnał cyfrowy z Aster.
Poza tym podącze kino domowe ale najwazniejsze co chcę wiedzieć to czy Plazma Panasa P50G10, która będzie odbierała cyfrowy sygnał z Aster będzie OK na odległośc 3 - 3,5m. Czy taka odległość to nie za mało na tę plazmę?
Programy różne ale tylko z cyfrowego Aster + kino domowe z DVD i Blue Ray.
Bede oglądał w warunkach zaciemnionych - wieczorami lub w dzien przy zaciągniętych roletach. Nasłoneczenie słabe - parter między blokami. Warunki więc dla plazmy dobre.
Pozdro
Sekret