http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=38904 - poczytaj
Zależy jaką masz kartę . Ja miałem problemy .
Zależy jaką masz kartę . Ja miałem problemy .
raf1002 napisał:Ja potrzebuje tego interefejsu, gdyz mam na komputerze sporo bajek dla mojego dziecka, 2 ulubione filmy mojej żony w fullHD oraz chciałbym tez popróbowac jak wyglądają gry strategiczne na takim ekranie. Być może to niewiele, ale chiałbym byc pewny, że to bedzie działać.
Pozdrawiam
Rafał
perlon napisał:Jeżeli chodzi o filmy na komputerze to karta graficzna kompa nie ma znaczenia. Wystarczy karta SDHC
No właśnie.... ja też :niewiem:Bucek napisał:nie bardzo rozumiem
Zgraj sobie film w formacie AVCHD na kartę SDHC. Z boku TV masz slocik na taką kartę i masz piękną jakość bez żadnych kabelków, laptopów etc. Polecam wątekBucek napisał:nie bardzo rozumiem
pomoże ktoś?raf1002 napisał:Mam jeszcze do was pytanie dotyczace sygnału z komputera przez HDMI. Odtwarzam film w FullHD 1080p na komputerze, a na telewizorze funkacja "info" (przycisk "i" na pilocie) pokazuje "HDMI 1080i". Myslałem, że powinno pokazywac "HDMI 1080p". Dodatkowo podczas odtwarzania filmu w FullHD na telewizorze jest widoczna cienka przeźroczysta pozioma linia, która powoli porusza się z góry na dół. Może to jest ze sobą połaczone, ta linia i 1080i? Moze coś musze pozmieniac w ustawieniach karty graficznej?
pozdrawiam
U mnie obudowa jest lekko ciepła z tyłu (około 35-40 stopni). Może tv stoi koło grzejnika?raf1002 napisał:No to kupiłem wczoraj TX-P42G10E.
Troche mnie tylko martwi, ze w górnych rogach z tyłu strasznie się grzeje, wręcz nie można dotykać, ale podobno to normalne.
Co do przezroczystej poziomej linii to stawiałbym na częstotliwość wyświetlania. Może karta podaje za mało klatek. Aby wyświetlić film fullHD też potrzeba mocniejszej karty graficznej (jakby nie było to 24x2mpx = 50 megapikseli na sekunde). Sygnał idzie przez HDMI?raf1002 napisał:pomoże ktoś?