PANASONIC nowa generacja a obraz z gier.
Witam forumowiczów bardzo serdecznie.
Jestem nowym członkiem tej społeczności co nie oznacza że zielonym w temacie HDTV.
Chciałbym zwrócić waszą uwagę na dość istotne pytanie naszego kolegi RONSONA ( cytat poniżej ).
Uważam że w dobie najnowszej generacji konsol i ch spopularyzowania coraz więcej graczy żeby cieszyć się w pelni obrazem są zmuszeni do zakupienia telewizora LCD czy też PDP.Niestety...
Mój wątek nie jest tu poto ażeby zaznaczyć czy kupic do gier LCD czy PDP.Jesteśmy na stronie PANASONICA serii G.Tak więdz pyanie RONSONA jest wbrew pozorom BARDZO istotne i sam jestem ciekaw czy któryś z forumowiczów który zakupił ten sprzę jest w satnie OBIEKTYWANIE stwierdzić jak G10E zachowuje się z grami....
p.s. RONSON, stary,szacun za zapytanie!k:
Witam forumowiczów bardzo serdecznie.
Jestem nowym członkiem tej społeczności co nie oznacza że zielonym w temacie HDTV.
Chciałbym zwrócić waszą uwagę na dość istotne pytanie naszego kolegi RONSONA ( cytat poniżej ).
Uważam że w dobie najnowszej generacji konsol i ch spopularyzowania coraz więcej graczy żeby cieszyć się w pelni obrazem są zmuszeni do zakupienia telewizora LCD czy też PDP.Niestety...
Mój wątek nie jest tu poto ażeby zaznaczyć czy kupic do gier LCD czy PDP.Jesteśmy na stronie PANASONICA serii G.Tak więdz pyanie RONSONA jest wbrew pozorom BARDZO istotne i sam jestem ciekaw czy któryś z forumowiczów który zakupił ten sprzę jest w satnie OBIEKTYWANIE stwierdzić jak G10E zachowuje się z grami....
p.s. RONSON, stary,szacun za zapytanie!k:
Ronson napisał:Ponawiam prośbę o test na sygnałach 60p i współpracy z komputerami wyposażonymi w karty do oglądania filmów HD i gier, a nie biurowe integry Intela
Chodzi mi o to, jak TV zachowuje się w trybie "wyłączyć co się da z obróbki obrazu" AKA "GAME MODE" i wyświetlić na nim obraz, który w każdym "hercu" z 60Hz odświeżania niesie odmienne informacje.
W razie czego służę radą skąd taki sygnał najlepiej uzyskać.
Jak do dyspozycji w czasie testu jest tylko PC to może być Pixel Persistance Analyzer* - są tam testy ruchu, można zmieniać kolory, choć sto razy lepszą metodą byłoby podpięcie konsoli i odpalenie gry ze stałym 60p. np. Ratchet and Clank na PS3 - ma różne scenerie jak pisałem wcześniej i prawie nonstop pełne 60 klatek obrazu na 60Hz + możliwość płynnego obracania kamery z żądaną prędkością - można się przypatrzeć i porównać ilość szczegółów na obrazie nieruchomym i zobaczyć ile ich ginie w ruchu itd. itp.
Popularniejsze jest Call Of Duty 4- prędzej pewnie ktoś będzie miał to pod ręką - ale uwaga-tu zależnie od wyświetlanej sceny możemy mieć do czynienia ze zgubionymi klatkami już na etapie źródła sygnału, więc trzeba uważać przy testach.
Ładnie "wyjdzie" też w takich testach green ghosting.
Ten TV ma szanse być "jedynym słusznym" wyborem dla wymagających graczy z ograniczonym budżetem - dlatego myślę, że wbrew pozorom taki test byłby bardzo istotny.