Nie! Nie mój test bo ja testów nie przeprowadzam, (i nie mam zamiaru oraz takich aspiracji) tylko porównuje te panele, a jak ktoś przeprowadza testy i zamieszcza je dla innych użytkowników i mieni się znawcą tematu to powinien robić to profesjonalnie a nie mącić min. zdjęciami miernej jakości z których nic nie wynika.kiki napisał:wow , wow.
Oczywiście Twój test jest jedynie obiektywny i miarodajny :hihi:.
Podaj jakie narzędzia podłączyłeś do testów?
Jakie oprogramowanie ?
Kalibrowałeś telewizory ?
I nie opowiadaj bzdur - jak ich nie testowałeś z różnych ujęć i różnych sygnałów. I boli że ktoś ma inne zdanie niż TY ?
Jak samochód ma 8 poduszek i jest droższy to wg Ciebie ma znacznie lepsze parametry od tego co ma tylko 4 poduszki .
Po obejrzeniu paneli - wydałeś swój - jedynie słuszny osąd.
Ja to udokumentowałem nie mając żadnych uczuć miłości do S10 czy G10.
Wyszło jak wyszło i mi to "tito".
Mam obydwa modele obok siebie na półce - więc widzę i wiem.
Zresztą było wiele zastrzeżeń co do tego testu!
A tak na marginesie Twój test jest również Twoją subiektywną oceną więc nie każdy musi się z nim zgadzać!
Ja nikogo nie przekonuję i szanuję opinie użytkowników S10 natomiast nie lubię jeśli ktoś na siłę próbuje udowodnić innym (a może sobie?!?) że jego wybór był najlepszy - lepszy od tych co nabyli w drodze kupna G10 (i dodatkowo że nie warto jej kupować!!! Bo i po co ?!?)
Poza tym wyraźnie napisałem że "według wielu opinii użytkowników S10" (więc nie tylko mojej! - Swoją drogą ciekawe jak oni to testowali? czy kalibrowali, jaki sygnał itd!!! bo przecież bez tego opinii swojej wyrazić nie można) oraz "według mnie" ten panel wypada gorzej w porównaniu z G10 czego znawcy przeprowadzający testy zapominają czynić i podają swoje zdanie jako zdanie wielu!
Dodatkowo mieć oba modele na półce to nie to samo co oglądać je w domu we własnym pokoju we własnym kącie, z własnej podłączonej anteny ustawionej tak a nie inaczej co może powodować całkowicie inny odbiór niż na półce, ale przecież ty to wiesz!
Co do wspomnianych już poduszek to biorąc to jako kryterium oczywiście samochód z 8 poduszkami będzie lepszy od samochodu z 4 i tu chyba dyskutować nie ma o czym!
Podsumowując - cieszę się że każdy ma swoje własne zdanie natomiast jeszcze raz wrócę do sedna mojego poprzedniego postu - nie lubię jeśli ktoś próbuje je narzucić innym (co może prowadzić do błędnych późniejszych wyborów) bo idąc tym tropem powinienem powiedzieć Nie kupujcie S10 bo nie warto - (tutaj następuje cały wywód) będziecie zawiedzeni!! Natomiast warto kupić G10 bo to jest panel że HEJ!