Filozofgrip
New member
Nie spamuj!!
Hashi napisał:Ręczne włączenie HDMI nic nie daje?
Moge tylko poweidzieć, że mam PS3 i HDMI włącza się automatycznie po wciśnieciu przycisku "PS" na gamepadzie.
Ustawienia Ps-3: "Display Settings"--( Video Output Settings ) na HDMi.Hashi napisał:Ręczne włączenie HDMI nic nie daje?
Moge tylko poweidzieć, że mam PS3 i HDMI włącza się automatycznie po wciśnieciu przycisku "PS" na gamepadzie.
lexo napisał:Dziś w saturnie ktoś z obsługi pokazywał zdjęcia na na g10e (50 i 46). Wyglądały dobrze ale.... migocze, i to widocznie. Zwłaszcza białe. To już nie chodzi o migotanie jakie widać patrząc się kontem oka ale widać migotanie patrząc się prosto na TV. Pytałem się ich czy to jest odświeżanie 100 hz czy 50hz i czy można to jakoś zniwelować, powiedzieli mi, że nie, że G10 ma odświeżanie tylko 100hz i nic się nie da zmienić.
Ktoś wcześniej pisał, że migotanie znika po włączeniu 100hz. Gdzie to się robi (jakie menu)? Sam to muszę szybko zrobić bo panowie z obsługi nie wiedzą nic o tym.
Wydaje mi się że jest to kwestia podanego sygnału i ustawienia obrazu.Jeśli o to chodzi to G10 poprzeczkę postawił bardzo wysoko ( sygnał ). Jeśli chodzi o migotanie coraz bardziej muszę zgodzić się z wypowiedzią --MrDudek--że jest to efekt na granicy percepcji. Po paru dniach użytkowania i ustawieniach G10 jakoś migotanie zmniejszyło się do efektu prawie nie zauwarzalnego. Na pewno wielkie znaczenie ma oświetlenie zewnętrzne w markietach ( jarzeniówki ),jak Wspomniał --MrDudek--( nie tylko plazmy migoczą ).Dodatkowo co za tym idzie w moim przypadku przeskok z 37 na 46cali dało cały efekt w pierwszym odczuciu ( migotania ),tymbardziej że w pokoju używam oświetlenia jarzeniowego.Na 37calach nie rzuciło mi się to w oczy. Jeśli chodzi o to ( czy da się coś zmienić żeby poprawić ?) wszystko zależeć będzie od poziomu jakości nadawanego sygnału i otoczenia w jakim TV się znalazł ( o demku w MM nie wspomnę,) Widoczne w markiecie refleksy światła oraz migotanie jarzeniówek robią swoje. Zwróć uwagę w TV na :tryb ECO, który automatycznie dobiera parametry obrazu do warunków otoczenia ( Możesz tą funkcję wyłączyć ).Muszę powiedzieć że obraz G10 w domu (tymbardziej wieczorem)jest w niektórych momentach FANTASTYCZNY. Jeśli chodzi o: ( moc odświerzania obrazu )to wydaje mi się że chodzi tu o: (Sub-field Drive Intelligent Frame Creation---600Hz )który dotyczy: "automatycznej kompresji liczby klatek na sekundę w celu uzyskania bardziej płynnego obrazu.lexo napisał:Mam pytanie do użytkowników tego modelu. Czy ustawienia fabryczne (jakie zapewne są w marketach gdzie oglądam ów plazmę) odkrywają całą tą "moc odświeżania" którą Panasonic tak się chwali? Innymi słowy jeśli to co widzę na demie panasonica nie powala mnie płynnością i trochę migocze, czy można coś ustawić lub zmienić w ustawieniach fabrycznych żeby trochę to poprawić?
W sumie gdybym był bardziej z odświeżania i płynności zadowolony to z mojego punktu widzenia telewizor idealny.