Panasonic PY85

Joku

New member
Tak właśnie sie przymierzam do 42PY85 tylko jak narazie są problemy aby go dostać. Na Allegro widziałem za 4149 plus przesyłka.
Lecz wolałbym najpierw zobaczyć na własne oczy jak on odbiera.

listek2000

Klub HDTV.com.pl
VIP
cd "drogi krzyzowej" ;)

Witam.

W tej wiadomosci zajme sie wyjasnieniem Double Scan 100Hz i jej wylaczaniem w uzyciu IFC.
Nalezy rozroznic skanowanie 100Hz od funkcji Double Scan 100Hz.Pierwsze to faktyczne podwajanie ilosci polobrazow rzutowanych na ekran ( z 50 na 100 ).Double Scan 100Hz to sposob na wyswietanie obrazu-jednoczesne skanowanie gornej i dolnej polowy klatki.I tej drugiej opcji nie uzyjemy wraz z IFC ( procesor automatycznie przelaczy rodzaj skanowania).
O samej funkcji IFC jeszcze napisze.
Pozdrawiam.
Dział Pomocy Technicznej

ubik_007

New member
Gdzie można kupić ten telewizor

Witam, po przeczytaniu opinii zacząłem szukać tego telewizora ale nie moge go znaleźć nigdzie. Wszyscy podają, że jest niedostępny.

alexiel

New member
Witam, wiem że zostanę zrównany z ziemią, jak zadam pytanie, ale zaryzykuje.
Otóż od czwartku jestem posiadaczem 42PY85, w poniedziałek dopiero go podłączyłem, oczywiście wrażenia super, zwłaszcza że przesiadłem z 20" CRT, który ma jakieś 22 lata :).
Przeczytałem prawie cały wątek, ustawiłem obraz na normal resztę parametrów na około 30-40%, ale piszecie o ulepszaczach, czy możecie przybliżyć to co należy do ulepszaczy co jeszcze wyłączyć przy docieraniu. I jak długo ma trwać to docieranie i ile powinien telewizorek działać dziennie, chyba że to nie ma znaczenia. Bardzo proszę o odpowiedź, bo powiem wam szczerze że już pogubiłem się przy czytaniu tego wątku, nie skreślajcie mnie na wstępie ;) i nie piszcie było opisywane, bo naprawdę czytałem ale mogłem coś przeoczyć

Pozdrawiam........alexiel

jedrek_125

New member
Powiem tak , nie myśl o niczym włacz obraz na normal i ogladaj to co lubisz tak dlugo jak chcesz , mam ten tv od samej jego premiery czyli ponad pol roku , nie mam zadnych problemow a zrobilem jak pisze na wstepie :) Miłego oglądania :) Jeśli coś Cie zaskoczy albo wydarzy niespodziewanego to chyba odpowiedz znajdziesz w tym wątku bo jest dość obszerny , a teraz nie zawracaj sobie głowy niczym i ciesz się nowym tv :)
Pozdrro:)

Ostatnia edycja:

alexiel

New member
jedrek_125 napisał:
Powiem tak , nie myśl o niczym włacz obraz na normal i ogladaj to co lubisz tak dlugo jak chcesz , mam ten tv od samej jego premiery czyli ponad pol roku , nie mam zadnych problemow a zrobilem jak pisze na wstepie :) Miłego oglądania :) Jeśli coś Cie zaskoczy albo wydarzy niespodziewanego to chyba odpowiedz znajdziesz w tym wątku bo jest dość obszerny , a teraz nie zawracaj sobie głowy niczym i ciesz się nowym tv :)
Pozdrro:)

Dziękuje Ci bardzo za odpowiedź bo myślałem że nikt mi nie odpowie, po prostu zanim napisałem ten post to trochę przeczytałem ten wątek,ale jak pisałem wcześniej trochę się pogubiłem, a więc reasumując
obraz normal
parametry typu ostrość,jasność itp na około 30-40%
polepszacze nie wiem jak, bo nie wiem które, jedynie wyłączyłem IFC reszty nie ruszałem, bo nie miałem czasu.......

Jakbym coś przeoczył to proszę o jakąś wskazówkę.......

a na razie docieram tylko nie wiem jak długo to trwa....... ale nie ważne.

emer

Member
Bez reklam
no przecież nie zepsujesz ... zawsze możesz wrócić do nastaw fabrycznych ...
Pobaw sie , przestawiaj, próbuj , testuj bez przesady, nie zepsujesz ... ;)

alexiel

New member
emer napisał:
no przecież nie zepsujesz ... zawsze możesz wrócić do nastaw fabrycznych ...
Pobaw sie , przestawiaj, próbuj , testuj bez przesady, nie zepsujesz ... ;)
Na pewno masz rację,bo pewnie masz doświadczenie, a u mnie jest to pierwszy taki telewizor ;)

ubik_007

New member
yogibabo napisał:
A tu pytałeś ?
[..]

Licytowałem na Allegro w firmie z Krakowa, nadal sprzedają na Allegro ale od dwóch tygodni nie mogą go dostarczyć.
Zadałem pytanie o dostepność tam gdzie podesłałeś linka. Po sprawdzeniu dużych sieci okazuje się że nikt ich nie ma. No za wyjatkiem cen 5000 i w górę. Za tyle jest od ręki w Euro RTV w Krakowie - z wystawy....

alexiel

New member
Witam
Testuje sobie telewizorek, skaczę po menu i .................
właśnie, nie mam wszystkich parametrów np.
w dźwięku nie mam "MPX" oraz "Wejście HDMI 1/3"
kończy mi sie na "Odległość głośnika od ściany"
a w menu obraz brak jest "Powierzchnia obrazu" .

Czy to sie pojawia po wykryciu urządzenia po HDMI ?

EDIT:

"Powierzchnia obrazu" pojawiła się jak przestawiłem na pilocie Proporcje obrazu, ale tych parametrów z menu dźwiek nia znalazłem

Ostatnia edycja:

kukuku2

New member
Mam

Właśnie odebrałem od kuriera 46py80, telewizorek robi wrażenie . Wszystko ok, kurier razem ze mną sprawdził, tv był transportowany na stojąco. Młody chłopak wiedział co nieco na temat takiego sprzętu. Tv z naklejkami bez żadnych uszkodzeń. Załączę go dopiero juto dziś mam na 14 do pracy a tv musi postać, zobaczymy jak licznik, napiszę jutro. I jeszcze niespodzianka dostałem kabelek HDMI gratis . Koszt tv 4300zł , przesyłka na koszt firmy bo nie mieli na magazynie w Katowicach więc z Warszawy. Firma zadowolenie.pl , to pierwszy u nich zakup, kurier UPS . :D
Och jestem pod wrażeniem

Kristof26

New member
alexiel napisał:
Witam
Testuje sobie telewizorek, skaczę po menu i .................
właśnie, nie mam wszystkich parametrów np.
w dźwięku nie mam "MPX" oraz "Wejście HDMI 1/3"
kończy mi sie na "Odległość głośnika od ściany"
a w menu obraz brak jest "Powierzchnia obrazu" .

Czy to sie pojawia po wykryciu urządzenia po HDMI ?

EDIT:

"Powierzchnia obrazu" pojawiła się jak przestawiłem na pilocie Proporcje obrazu, ale tych parametrów z menu dźwiek nia znalazłem

Funkcja MPX pojawi się w menu gdy załączysz jako źródło TV, a opcja dla HDMI wtedy gdy wybierzesz źródło HDMI 1, 2, 3 ewentualnie 4 jak w serii 800 :cool:

alexiel

New member
Kristof26 napisał:
Funkcja MPX pojawi się w menu gdy załączysz jako źródło TV, a opcja dla HDMI wtedy gdy wybierzesz źródło HDMI 1, 2, 3 ewentualnie 4 jak w serii 800 :cool:

Właśnie wczoraj to znalazłem, ale dzięki za odpowiedź.
Chciałem jeszcze napisać coś o wentylatorach, które nie pracują głośno jest tylko taki delikatny szum, a jeśli chodzi o mechaniczną stronę tych wentylatorów to najważniejsze że pracują prawie w pionie co dla wentylatorów jest ważne (piszę o tym bo ktoś gdzieś napisał że to może być problem bo to mechaniczna rzecz) to tak na marginesie, a tak po za tym dla mnie ten telewizorek jest super. Jeszcze jedno to co pisali już niektórzy, po włączeniu go żona stwierdziła że mogł być większy :D

jarmar

Member
Witam.
Czy ktoś może mi powiedzieć czym różnią się TH-50PZ85 od TH-50PZ800.
Z góry przepraszam, jeśli to nie jest miejsce na taki post.

Do góry