RheeTCT napisał:
Popieram Leszczu - też uważam,że należy być oszczędnym i nie puszczać kasy bez wyraźnej potrzeby.Ale czy tu rzeczywiście jest problem warty zastanowienia.Co Ci wyszło z obliczeń?
P.S.Ja też ostatnio myślę o Soniaku -widziałem w sklepie i jest wporzo.A biedak nie jesteś tylko masz 4 osobową rodzinę.Kto ma ten wie jak to jest.
Dzieki wielkie za poparcie :krol: obliczylem ze moja rodzinka siedzi przed Tv jakies 10-15h dziennie
tzn moja zona rano Dzien Dobry TVN
poniej corka cartony
ja w miedzyczasie wskocze do domu i tez cos leci MTv ViVa pozniej Syn cos tam wlaczy Extreme Sport no i i znowu zona potem ja wracam z pracy a najgorsze zaczyna sie od 18tej
paskudny TVn majewski na wspolnej wojewodzki i inne cholerstwa
wiec Plazma chyba mnie wykonczy .
Co do Plazmy to 50PY800 ma zuzycie 495 WAT niewiem jak to sie
liczy jak damy na 60% ustawu moze ktos by to zmiezyl??przy jakich ustawieniach ile ona pobiera Ale LCD Sony W4000 pobiera max 230Watt
wiec nie bawiac sie kalkulatorem juz mamy polowe mniej a obraz na nim naprawde zadowoli niejednego.
Co do aut to niezgodze sie ze jak ktos kupuje auto za 500tys nie pyta ile one pali wlasnie po zakupie zaczyna szukac sie oszczednosci pewnie ze sa ludzie co na to nie patrza ale wiekszosc kombinuje z gazem.
Zona kazala mi kupic jutro Sony 52W4000
kolega ktory byl u mnie dzisiaj za glosno powiedzial ile plazma pali
tzn Pozera pradu.
Jezeli jutro nie bedzie PY800 kupuje Sony mysle ze bede bardzo zadowolony bo sygnal mam z ferdka 8900 i Ps3.
No znowu sie rozpisalem
Aha i jeszcze jedno nie badzmy rozrzutni paliwo idzie ciagle w gore a to ciagnie ceny za soba wszystkiego moze to przeznaczenie ze nie mam kupic Py tylko sony co mniej pozera
kto wie niezbadane .....................