No... Nie. To byłaby nieprawda.
Zacznijmy od tego, że był znów technik, oczywiście nic nie robiliśmy bo po co. Przed wyjazdem coś sprawdzał i jest po środku jakiś tam widelek dla normy jakiejś sygnału tv. Powiedzmy że jeśli od 60-100% tzn jest w normie to ja mam jakieś 80%. Pogadalismy i tyle. Ale zadzwoniłem znów do upc i sprawdzili sygnał zwrotny i jakieś urządzenie dające sygnał na blok sprawia problem siejąc błędami. Coś ogranicza sygnał i mają to sprawdzić.
Wracając do porównania z xh. Kolory były żywe na konkretnych programach. I zaznaczyć trzeba, że od razu wklepalem biel z rtings i z tydzień ustawiałem kolory. I na tv było ok, ale też nie zawsze. W panasie to ja praktycznie nic jeszcze nie ustawiłem. Dziś cały dzień mam taką jakość, że nawet teraz żona nie jest w stanie określić, który lepiej wyświetlał tv pod kątem kolorów.
W panasie na dzień dobry nie muszę walczyć z tym, z czym walczyłem w sony.
Materiały vod to nie ma co Porównywać moim zdaniem. Panel 10 bit, 120hz gdzie już bez żadnych ulepszaczy widać od razu różnice i lokalne wygaszanie. Tło przy ruchu kamery się nie gubi, jak jest płot to widać szczeble, na Sony zlewało się to w plamę. Do tego dochodzi kupa innych niuansów.
Widac, że panas to inna półka, wyższa.
Przyczaiłem pracę wygaszania i bliżej mu do lokalnego w direct niż do tego, co znamy z nano lg. W razie potrzeby w dowolnym miejscu na ekranie pojawiają się takie... Tańczące jaśniejsze miejsca, jakby mieniące się jaśniejszym tonem. Jakby płomienie tanczyly. Nie da się tego opisać gdyż nie mam do czego porównać. W no xh90 czy q80t na YT widać jak zaświecają się pola w kształcie kwadratów, widać że mechanizm zakłada się z kwadratow/prostokątów a tu mamy takie jakby punktowa zorze polarna, gdzie nie ma widocznych krawędzi rozświetlanej powierzchni. Nie no, brakuje mi słów. Ale nie ma mowy o pasach jaśniejszych jak w nano lg.
Teraz tak. Nie chcę 55". Za duże na ekspozycję na sciane o trochę wieś za przeproszeniem by była to raz, a dwa nie ten materiał zrodkowy. Oglądam głównie tv i jej marna jakość i rozmiar vs odległość liczymy jak przy fhd.
Ograniczając się do 49-50 i 120hz jaki mam wybór i w jakiej cenie?

49xh85 za jakieś 3500zl, 49xh95 za jakieś 4,5k PLN. LG nano to nie żartujmy sobie.
Ale swojej pierwotnej ceny nie jest na pewno wart.
A i 49xh80 ma krawędziowe podświetlanie i nie ma możliwości aby dał taką jakość obrazu jak 55" na direct. NFW
Brak androida to raczej zaleta a nie wada

xh80 wyłączył mi się dwa razy i ma coś skopane z komunikatem, informacja o programie przy obsłudze z ci+. Nie chcial zniknąć prostokącik z nazwą i nr programu nawet po wyłączeniu tej funkcji w opcjach. I kolory były soczyste ale i przepalone, co wychodziło niekiedy.
Panas jest lepszym tv niż xh80 to nie ma co nawet Porównywać. Na niemieckich forach to dyskusja toczy się odnośnie Xh95 a właśnie hx940.
Xh80 jest bdb w przypadku normalnej tv oraz paneli va na krawędzi. Xh90 daje mniej nasycone kolory, mniejsza plastyczność ale znów lepszej jakości obraz (artefakty, szczegółowość, smużenie itp).
Inaczej. Do 3k - sony xh80 kolory ma najlepsze w syhnale telewizji. No ale system dał o sobie znać.
I moje poczucie estetyki kolorów może być zgoła inne, niż Wasze.