Oczywiście, że przeszkadzają. Dlatego zaznaczyłem, że nie na kolory patrzeć a na jakość skalowania dupnego sygnału. Poza tym ustawiony jest tryb normalny a telefon przekłamuje kolory.
Tu zdjęcia i filmik z trybu kino, gdzie zmieniłem tylko Biel na ciepły 1 i podświetlanie podbiłem znacznie. I musicie uwierzyć mi na słowo, twarze teraz wyglądają idealnie wręcz.
I jest krótki filmik że sportem
https://drive.google.com/folderview?id=1G0ux8EHc4fsQHedchKtQvg21wJti5QNL
Tak jak na samsungu programów tv praktycznie nie dało się oglądać, na Sony było to bardzo dobre ale artefakty i brak wyraźnej różnicy na materiałach dobrej jakości bardzo drażniły przy oglądaniu z bliska. Ot, taki tv do ogladania TV. Panas gx810 fajny na dobrym materiale ale sd średnio, dużo szumów w tym śnieżenie w tle.
Oglądam właśnie Ludzie gór (kilka fotek zamieściłem) i jest meeeeega.
Później zrobię zdjęcia zenfone 4, który znacznie lepiej oddaje kolory i ma optyczna stabilizację. Nova 5t ma średni aparat.
Aha...
Mając już prawie... 2 miesiące? Różne TV 55" percepcja trochę mi się rozjechała jeśli chodzi o kolory. Fajnie ogląda się nasycone itp. Z hx940 na kinie wydają się takie płytkie, mało nasycone. Ale już po chwili ogladania oko się przyzwyczaiło i po 10 latach uzyskałem praktycznie taki sam efekt jak po kupnie plazmy.
Patrząc na ludzi gór odnoszę wrażenie, jakbym oglądał to przez otwarte okno.
W przypadku sygnału tv każdy program i ramówka często ma inną kolorystykę, gamę, i ogólnie każdy wygląda inaczej. W sony dało się ustawić ładny obraz mniej więcej na każdym programie. Na hx940 widać te różnice w źródłowym sygnale. Raz lepiej, raz gorzej ale wszytsko od hd720 w górę jesg kozak.
Później odpalę xetflixa i demka 4k z YT.
Reasumując. Jakość skalowania i obróbki sygnalu TV jest rewelacyjny. Jestem zachwycony do tego stopnia, żemimo iż świadomie kupiłem 49 aby "przykryć" mankamenty słabego sygnału przy oglądaniu z 1,5m to chyba zamienię go na 55". Oglądałem wiele tv z naziemnej nawet na sklepie, gdzie finalnie pokrywało się to z tym, co miałem w domu. To, co pokazał panas przewyższa moje oczekiwania.
Szkoda że to nie VA z dobrymi kątami jak w Xh95. Ale jest super.
Zobaczymy co napisze jutro