42gt50
Od kilku dni użytkuje 42gt50 i muszę przyznać ze czerń jest rewelacyjna ale pod warunkiem że mamy jakieś małe światełko w pokoju lub na ekranie mamy jasny punkt .Niestety w pełnej ciemni bez żadnego jaśniejszego punku w tv lub np małej lampki w pokoju , czerń jest już szarawa, może nie aż tak jak np w pv80 , którego użytkowałem od 2008 roku w tych samych warunkach ale jednak jest lekkie rozczarowanie. Drugą kwestią jest zjawisko nabrania złych cech przez plazme od technologi LCD , dosłownie widziałem lekkie smużenie i klatkowanie obrazu (taka jak w przypadku wyłączenia 100hz w lcd) oraz dziwne efekty w szczególności twarzach

- może to efekt 50 hz ale fakt faktem coś takiego istnieje -pomaga włączenie IFC. Migotania obrazu nie zauważyłem .Lekkie bzyczenie jest ale głównie w jasnych scenach i raczej nie wpływa na komfort oglądania. Dziwnym zjawiskiem jest także nadmiernie widoczny migający zielony piksel w trybie normalnym, wiem że zielony piksel gaśnie najwolniej ale w trybach np Kino, lub thx , profesional taki efekt nie występuje (przy takich samych ustawieniach ). TV analogowa wygląda średnio , cyfrowa HD daje rade -polecam oglądanie jednak z odległości pow. 2,5 m .Ale chyba to wszystko jest do przeżycia po włączeniu Avatra

, takiej głębi obrazu, (świetnie widoczna różnica pomiędzy pierwszym a drugim planem) jeszcze nie widziałem , kolory barwa , także płynność obrazu (po włączeniu IFC)
Dźwięk jako to w cienkich TV - średnio ale wystarczy.Ogólnie polecam bo alternatywy nie mamy.
Plazma lub LCD