Hej, mam GT50 więc wypowiem się.
D-Sub to zaszłość historyczna, max. rozdzielczość uzyskana przez to przy dobrej ostrości i dobrym kablu to jakieś 1600x1200 max. @60Hz. Ogólnie nie traktowałbym braku tego złącza jako kryterium przy wyborze TV. Jakość obrazu PC podpiętego przez HDMI po prostu wymiata!

Taka ostrość, że się skaleczyć można.
Jak nie masz kompa z HDMI, to pora zmienić kompa, myślę że D-Sub to już niszowa opcja i w przyszłym roku będzię jeszcze trudniej kupić TV z tym wejściem.
Bzyczenie 42GT50 spadło u mnie po tygodniu gdzieś o połowę. Nie wiem czy to przez zmianę parametrów obrazu, czy przyzwyczaiłem sie, wyraźna różnica jest. Na początku było to trochę irytujące.
Ogólnie wada jest jedna, małe napisy na filmach i za mała "obwódka" wokół liter, pzrez co zlewają się z tłem na jasnych scenach. Czyta wszystko, wczoraj poleciał film 1080p z pendriva. Wypas. Płynnie, dynamicznie, nic nie zacina, nie ma artefaktów, efektu 50Hz.
Obraz jest żyletka, jakość rewelacja, przez tyle czasu nie zauważyłem żadnych powidoków (może przez 5 sek. po włączeniu TV odbija się czasami okienko z informacją "brak sygnału" i menu, ale szybko znika). Czarny powala, ale nie jest całkiem czarny. Widać w nocy, że się jednak świeci. Może to "bezwładność" luminoforu, bo jak TV wyłączy się, to widać, że coś jeszcze emituje przez kilka minut całą swoją powierzchnią (no trzeba się przyjżeć, żeby zobaczyć

). Ale w porównaniu do mojego poprzedniego LCD, to raczej nie ma co porównywać... Kolory, kontrast, wykonanie, rewelacja.
Dodam, że byłem zwolennikiem technologii LCD i zadeklarowałem się, że w życiu plazmy nie kupię. Kupiłem.

Nie żałuję, jak ktoś ma kase, żeby zapłacię te 4100 zł za 42", to warto.
Podsumowując, a wybredny jestem (nie chorobliwie, ale lubię cieszyć się sprzętem w 100%):
+ obraz, nie widziałem lepszego (nie widzę różnicy między VT50 a GT50), a widziałem wiele TV przed zakupem,
+ dźwięk (może to nie kino domowe, ale naprawdę daje rade)
+ pełne wsparcie dla multimediów (mam mediacenter z serviio - rewelacja)
+ czyta wszystko co się wtyknie na USB (wszystkie pendrive, dyski - sprawdzone, co miałem - wtyknąłem - działa) - nawet z NTFS.
+ szybkie menu i w miare szybkie smart tv
+ dobre 3D, crosstalking nie przeszkadza (o ile tam jest, bo nie widziałem).
- dość małe i nieczytelne literki w napisach filmów
- bzyczenie - trochę ucichło, ale słychać - nie przeszkadza mi z odległości 2m
- duuża podstawka - żonie się nie podoba, bo bardzo wystaje z tyłu TV - duzo więcej niż z przodu - a środek ciężkości bardziej na przód wypada - nie wiem, może dla równowagi taka jest

Ma to plusy, dla mnie to minus.
Umówiony jestem na kalibrację TV, nie podejrzewam, że coś bardzo się zmieni, dla mnie obraz jest bomba, przy poleprzaczach ustawionych na poziom pośredni.
Pozdrawiam!