Witam ja miałem te same problemy main i sub.
Rozwiązanie u mnie następujące - projektor dałem na main, a TV na sub. Tylko że, jak włącze w opcjach main+sub, to rwie mi się dźwięk - zanika na pół sekundy co kilkanaście sekund.
Ostatecznie przełączyłem ręczie na main, przekonuję rodzinę, żeby oglądała projektor tylko a tv tylko netflix. Zapominam za każdym razem przełączać z main na sub.
Miałem tez problemy z arc (trzeba było resetować onkyo co jakiś czas), odpusciłem i dałem wszystko bezpośrednio do ampli (tylko jeden kabal wychodzi z ampli do tv i arc jest wszędzie wyłączone).
Nie mam doświadczenia z innymi amplitunerami, ale to co tutaj widzę to dziadostwo. Równoważy mi to jakość dźwięku w filmach, na koncertach, ale drugi raz chyba nie kupię onkyo. Słuchaj z tymi problemami które miałeś - sprawdź czy włączyłeś enhanced HDMI, bo (kolejne dziwacto onkyo), trzeba ręcznie aktywować tryb pełnego hdmi.
pozdrawiam Maciek
Onkyo w serwisie. Jako że okres taki że wieczorami jest trochę czasu pojechałem do salonu i nabyłem dla odmiany Denona X4500H. Trochę też ze względu że chciał bym iść w Auro. Ale to osobny temat.
Niestety kolejny raz zawiodło mnie Onkyo dlatego po powrocie z serwisu wystawiam go na znanym serwisie aukcyjnym. Może ktoś kto nie użytkuję tylu wyjść HDMI kupi. Nie da się ukryć że po za tym problemem to sprzęt rewelacyjny.