Ave!
Mam zagwozdkę - próbuję sparować słuchawki BT (Huawei AM61 konkretnie).
Niestety TX-RZ830 nie widzi tego urządzenia...
Ktoś ma większe doświadczenia z parowaniem słuchawek BT z tym ampli?
Z góry dzięki za info (instrukcja nie była pomocna).
Ave!
Mam zagwozdkę - próbuję sparować słuchawki BT (Huawei AM61 konkretnie).
Niestety TX-RZ830 nie widzi tego urządzenia...
Ktoś ma większe doświadczenia z parowaniem słuchawek BT z tym ampli?
Z góry dzięki za info (instrukcja nie była pomocna).
didotom jesli masz ustawione opcje zasilania w Onkyo na Eco to przełącz na auto, może pomoże
dekoder tv, telewizor i amplituner. Też miałem z tym problem a mój tv to Sony. Są dwa wyjścia.
1. Podłączyć wyjście HDMI z dekodera bezpośrednio do telewizora i korzystać z HDMI ARC, ale CEC już niekoniecznie zadziała, to zależy od dekodera. Testowałem Dekoder UPC i Netii. Mogłem pilotem od TV włączyć wszystkie urządzenia, ale już dekoder nie chciał się wyłączyć, wiec musiałem go wyłączać pilotem od dekodera. - upierdliwe.
2. Pozbyłem się dekodera i włożyłem kartę CI+. Teraz wszystko obsługuję jednym pilotem od TV.
Jeśli ktoś ma satelitę warto pomyśleć o telewizorze z dekoderem SAT.
Dekodery jako oddzielne klocki to czyste zło wogóle mi go nie brakuje.
dekoder tv, telewizor i amplituner. Też miałem z tym problem a mój tv to Sony. Są dwa wyjścia.
1. Podłączyć wyjście HDMI z dekodera bezpośrednio do telewizora i korzystać z HDMI ARC, ale CEC już niekoniecznie zadziała, to zależy od dekodera. Testowałem Dekoder UPC i Netii. Mogłem pilotem od TV włączyć wszystkie urządzenia, ale już dekoder nie chciał się wyłączyć, wiec musiałem go wyłączać pilotem od dekodera. - upierdliwe.
2. Pozbyłem się dekodera i włożyłem kartę CI+. Teraz wszystko obsługuję jednym pilotem od TV.
Jeśli ktoś ma satelitę warto pomyśleć o telewizorze z dekoderem SAT.
Dekodery jako oddzielne klocki to czyste zło wogóle mi go nie brakuje.
tak myśłałem, ale napisałem też do Onkyo supportu zobaczymy co odpiszą.Mam podobne zjawiska, już się przyzwyczaiłem. Tutaj raczej ponosi winę tv (Samsung), aczkolwiek cholera już wie.
W teorii wszystko jest banalne, ustawienia z których korzystało się od lat na wielu tv.
U mnie generalnie wszystko działa, pod warunkiem, że wyłączę z prądu tv.
Mam listwe pod ręką, cyknąć i ponownie włączyć. Nic innego nie pomaga, żadne ustawienia w menu. Wówczas po załączeniu wszystko jako tako działa.
Na pewno po załączeniu tv, zawsze trzeba poczekać kilka sekund na załączenie ampli, czasami 2-3s, innym razem 6s. Jak nie zaczekamy i ruszymy ampli z pilota, to pozamiatane. Natomiast nie ma tak, że korzystamy tylko z pilota TV. Trzeba użyć pilota od ampli do wybrania żródla UPC, konsoli. Zawsze natomiast działa z automatu smart w tv (czyli YT, Netflix). Jak nie ma głosu z ampli, to trzeba wejść w menu tv i przełączyć żródło.
Wątpie żeby ktoś Ci tu pomógł, pokręcone to wszystko. U mnie inaczej, u Ciebie inaczej, dziesiątki kombinacji w praktyce, bo w teorii jak wspomniałem, sprawa jest, a raczej powinna być banalna.