Witam. Jestem nowy na forum i od grudnia mam 830-tkę. Moja przygoda nie zaczęła się kolorowo. Zakupiłem ją w komplecie z Klipschami 820f i wszystko było super, jak na początkującego byłem bardzo zadowolony. W międzyczasie bardzo spodobała mi się seria premiere Klipscha więc kupiłem RP-8000f które dałem na fronty a 820 z racji tego że nie opłaca ich się sprzedawać na surroundy. I tu zaczął się problem. Po ustawieniu w menu 4.1 usłyszałem pisk w głośnikami. Jedynie na Pure audio nie bylo. Poszły do serwisu i wymienili jakiś moduł. Podobno pechowo trafiłem. Dzisiaj odebrałem po naprawie i testując zauważyłem że głośniki szumią gdzieś od głośności 70 do 99 bez żadnego źródła czyli na całkowitej ciszy. Czy u was jest tak samo czy nie ma takiego szumu? Byłbym wdzięczny za odpowiedź bo już powoli żałuję zakupu......
To u mnie chyba coś zepsute bo ani z "gorszego" ampli Marantza ani ze wzmacniacza żadne szumy nie dochodzą, nawet przy odkręceniu na maksaDokładnie, to zupełnie normalne w tej klasie sprzętu. Poziom zniekształceń rośnie wraz z poziomem mocy. Amplituner to urządzenie wewnętrznie "hałaśliwe" bo to all-in-one z różnymi układami wzajemnie się zakłócającymi.
To u mnie chyba coś zepsute bo ani z "gorszego" ampli Marantza ani ze wzmacniacza żadne szumy nie dochodzą, nawet przy odkręceniu na maksa
Najwyraźniej
Ale niedługo się to może zmienić, bo najwyższa pora na nowy amplituner
Sa tacy, co mowia ze sluch slabnie na staroscNajwyraźniej
Ale niedługo się to może zmienić, bo najwyższa pora na nowy amplituner
Co w planach ?
Znasz to z autopsji, Staruszku?Sa tacy, co mowia ze sluch slabnie na starosc
Co w planach ?
Raczej nie. Z Onkyo mi jakoś nie po drodze, choć teoretycznie mógłbym go czymś zasłonićJa stawiam że Onkyo będzie
Znasz to z autopsji, Staruszku?
Znasz to z autopsji, Staruszku?
Raczej nie. Z Onkyo mi jakoś nie po drodze, choć teoretycznie mógłbym go czymś zasłonić
Na 99% Denek 4500, o ile do muzy ich sprzęt się kompletnie nie nadaje, to do kina jest ok, a i co ważne, cena nie zabija.
Ja potrzebuję coś do max 5.2.4 i tylko i wyłącznie filmów.