4,4k używany z ponad roczną gwarancją.
Teraz mam dylemat- stare kolumny mają 8 ohm, natomiast w opcjach mogę wybrać 4-6.
Będzie to problem ? Na nowe jeszcze z miesiąc poczekam.
EDIT:
Podłączyłem, ustawiłem na 6- domyślnie pod stereo i bez suba. Przesiadłem się z mojej starej, wysłużonej Yamahy RX-V620. Przepaść jest niesamowita, nie wiedziałem, że mam tak dobre kolumny
Teraz trzeba przesłuchać wszystkie kawałki na nowo. Czuć, że nie brakuje mocy. Nawet przy cichym słuchaniu chodziłem po pokoju i eliminowałem drgające od basu elementy, czego wcześniej nie było
Ogólnie dźwięk jest teraz taki potężny, bas w końcu się pojawił i to na bardzo wysokim poziomie, czuję jak ciarki przechodzą dosłownie. Teraz jeszcze RP-280 i sądzę, że będzie to to czego szukam
Miał być domyślnie RZ-810 jednak poczytałem troszkę i wydał mi się taki delikatnie okrojony, ma mniej wejść, lżejszy jest aczkolwiek pewnie to o niczym nie świadczy, no i 900tka ma złote końcówki, natomiast RZ-810, czy RZ-1100 zwykłe plastiki. Kawał solidnego kloca.
No i srebrne aluminium, bez żadnej- plastikowej lipy. Wygląda jak dla mnie bardzo poprawnie