Onkyo TX-RZ800

radoskur

New member
Nie do końca tak jest , kupiłem swojego onkyo w Polsce ale niestety polskiej instrukcji Nie było .

Bo pewnie spoza dystrybucji EIC ;-) Niektóre firmy kupują za granicą i sprzedają w PL tak też można w końcu wolny rynek w UE - sam 8 lat temu kupowałem 52" LCD LED Sharpa za prawie 2000zł taniej niż w Polsce z wysyłką zapłaciłem około 4200 brutto a na ceneo najniższa cena była 5999 + wysyłka :) Miałem nadzieje, że się nie popsuje i póki co działa do dzisiaj ;-) (jeden z ostatnich egzemplarzy made in Japan).

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Tylko co mi z takiej gwarancji, jak tutaj jeden z Kolegów piszę, że czeka już 2 tyg. na naprawę swojego egzemplarza. Przecież to absurd.
No nie wierzę, żeby w UK tak było, nie wierzę i już.
Prędzej by dosłali nowy fabryczny, jak kazali tyle czekać.

Także jak tak wygląda serwis Onkyo w Polsce, to ja żałuje, że kupiłem swój u nas. Paradoksalnie problem z Onkyo za granicą jest taki, że (o dziwo) jest droższy u nich jak u nas ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Inna sprawa, że Onkyo (i nie tylko) jest tak banalne w konfiguracji, że te instrukcje w mojej ocenie są zbędne.
Wyciąga się z pudła, podłącza, szybko konfiguruje i zapomina o menu i ustawianiach.
Gdzie Wy tam macie problem.
Druga sprawa, jak Kolega mieszka za granicą, to chyba zna trochę języka, czy nie? ; )

Dokładnie ja kilka razy użyłem instrukcji przez XXXX lat.. aczkolwiek nie wiem jak jest w innych firmach bo miałem wyłącznie Onkyo..

DarkDevil

New member
Zakupilem tylko zamiast onkyo 800 wziolem 810 , nawet nie wiedzialem ze te kolumny klipschy sa takie wielkie , wojne w domu mam teraz z kobieta .
Dal by ktos rade z ta instrukcja?

DarkDevil

New member
Napisz do tego kolegi, pewnie Ci podrzucić instytucje do Onkyo
http://www.hdtv.com.pl/forum/1330430-post53.html
Dzieki .

Najleprze bylo jak sie do sklepu po ten sprzet wybralem , wziolem auto od kolegi te male bmw 1 oczywisce bagaznik caly zajety ale co mi tam sa wolne siedzenia z tylu , przy zaladunku apli na przednie siedzenie jedna kolumna wlazla na tyl a druga trzeba bylo z pudla wyjac , a ja sam na szybie musialem jecha ledwo co weszlem do auta

DarkDevil

New member
kapusta7 znasz sie moze na ustawianiu suba ? wiem ze temat zostal poruszany na forum ale ja jestem totalnie tepy ni dal bys rady zerknac na jamo 650 jak to tam z tylu poustawiac ? kiedys mialem takie male kino domowe od logitecha i jednego filmu nie zapomne wladcy pierscieni pierwszej czesci moment na samym poczatku gdy ten niby wladca ciemnosci traci palce i wybucha cos jak baba atowa wtedy bas schodzi tak nisko ze go nie slychac ale czuc a szklanki sie trzesa za chorobe nie moge tego na tym jamo ustawic bas sie urywa ale wiem ze efekt dale jest zobacz tu zaczyna sie od 3.55 https://www.youtube.com/watch?v=srFCdGb0ZL4 o to mi chodzi

fade1

Member
Gratuluje zakupu, jeśli jeszcze potrzebujesz w poniedziałek zrobię skany Polskiej instrukcji lub poszukam - była gdzieś w PDF

Do góry