2 tygodnie powiadasz

) daj znać za jakiś czas.
u mnie TX-nr626 zaczął się sypać po ok 1,5 miesiącu użytkowania. Chyba nadal Onkyo tak jak w poprzednich generacjach ma problem z listwą HDMI. Nawet w standby w trybie "„HDMI Through" także potrafił się całkowicie wyłączyć rozłączając połączenie dekoderaTV z telewizorem. Potrafił się też wyłączać niezależnie od źródła wejścia wyjścia sygnału, niezależnie na które wejście HDMI podawany był sygnał i z którego HDMI-out oglądałem (TV, Projektor) Potrafił się bez powodu całkowicie wyłączyć po czym po ręcznym ponownym uruchomieniu wyskakiwał "HDMI start up" i ampli musiał przejść od nowa całą procedurę inicjalizacji. czasami po takim rozłączeniu nie chciał się uruchamiać. Pomaga tylko "POWER" plus szybka zmiana źródła sygnału np na FM, po czym z nów oczom ukazywał się stały komunikat "HDMI start up" Czasami 3 dni było ok a czasami 3 razy podczas jednego filmu się wyłączał.
Fakt stosunek cena do możliwości/wyposażenia bardzo dobry. Trudno dostać tańszy (1800pln) sieciowy ampli z 2-wyjściami HDMI do tego od razu z Bluetoothem i WiFi na pokładzie.
Niestety jakość/bezawaryjność tu się mega zawiodłem.