ONKYO TX-NR626 czy DENON AVR-X2000

rzezba

New member
LOL no jesli Ty i inni wola gorsze wykonanie, wyposazenie i cichsze granie oraz brak przewijania, to smialo brac inne, pozatym opisalem konkretne zalety wzgledem innych co mialem, bo Kolega prosil o jakakolwiek pomoc. Jesli masz lepsza propozycje, to podaj przyklad w przedziale cenowym co jest onkyo...

Ostatnia edycja:

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
trąca to fanboyem, więc nie ma co dyskutować zbytnio heh:). Porównując ampli z różnych klas to się nie dziw, zerknij na niższe modele onkyo jest dokładnie to samo co w niższych modelach innych marek. Zapomniałeś jeszcze dodać że onkyo ma bardzo słabe stereo, co do stereo to jest na samym końcu i tego nawet przewijanie nie wynagrodzi. Kto teraz słucha muzyki z USB na ampli? Znacznie wygodniej i przejrzyściej idzie po sieci. Ja kupując ampli brałem pod uwagę onkyo seri 6xx ale odpadło na samym początku razem z pionkiem. Nie patrz na ceneo bo to nie te ceny co ma BN:)

Ostatnia edycja:

rzezba

New member
omg ale zes sie uczepil tej yamahy, a zapomniales o HK 171, to wcale nie inna polka tylko podobna. Nie wiem skad wzieles, ze ma slabe stereo i dlaczego bym mial o tym pisac jak w praktyce nie uslyszalem aby gral gorzej, wrecz przeciwnie z trybem puremode, o ktorym nie wiesz albo zapomniales. Ja slucham przez usb FLAC, a z neta radia internetowe i inny moji znajomi tez tak robia ale to malo isotne. Czyli wedlug Ciebie nie istotne jest to, ze nie przewija trackow, lepiej kupic nowy ampli z praktycznie zepsotym przewijaniem i sluchac tylko przez neta co za absurd ! Wybacz ale u Mnie musi wszystko dzialac u innych smiem twierdzic, ze tez, to chyba logiczne, tym bardziej, ze teoretycznie ta opcja jest dostepna. Ja patrzylem na kwote dostepna w portwelu, a nie na ceny w PL, tym bardziej, ze kupilem w UK wszystko, bo taniej. Biorac pod uwage, ze moje opinie byly kierowane nie do Ciebie , tylko do Kolegi, ktory potrzeboje pomocy mysle, ze czas zakonczyc z Toba bezsensowna wymianie zdan, bo tylko spamujemy niepotrzebnie...

Ostatnia edycja:

Sdolas

New member
Ostatnia edycja:

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
No spoko skoro w identycznym przedziale cenowym to rozumiem, wtedy nie porównuje się niższych modeli z innych marek tylko takie co są w podobnej cenie i z tej samej półki cenowej. Bo co to jest za sens porównywać całkowicie nie z tej półki. Można jedynie dla własnego rozeznania, ale porównywać nie te półki to wiadomo co będzie lepsze. marantz seri5 był z tej samej półki co mój ampli, ale cena znacznie wyższa i nie brałem go pod uwagę z tej przyczyny, ale i nie porównywałem mojego modelu yamahy z niższym marantzem bo co to za sens. Co do przewijania no spoko jak dla Ciebie jest to ważne to ok, no ja nigdy nie przewijam utworów jak je słucham i nie robiłem tego nawet na PC i mało kto się tym sugeruje. Pamiętam jak kupowałem ampli to byle miało USB które używałem kilka dni :p. Wole strumieniować muzykę z tel, tableta czy PC. Męczyło mnie wyciąganie pena kopiowanie i z powrotem go wkładać. No chyba że ktoś nie ma neta to USB się przyda, więc nie pisz tu o absurdzie, bo ja praktycznie nikogo nie znam kto na ampli słucha z USB, tylko niemal wszyscy strumieniują. No i święte słowa z tym że Ty nie usłyszałeś różnicy w stereo, pamiętaj Ty nie usłyszałeś bo większość słyszy i ja też a stereo w H/K i w onkyo to totalna przepaść, ale nie wszyscy to słyszą, zapewne też byś nie usłyszał różnicy w stereo ze wzmaka:). A dl\ mnei absurdem jest nie wykorzystywanie takiej możliwości jak strumieniowanie muzyki tylko bawić się w USB:). Nie zawsze cena jest wyznacznikiem klasy ampli ;)

marmac500

Klub HDTV.com.pl
VIP
FFooXX5 z Twoich postow ewidentnie bije chec udowodnienia, ze Yamacha, ktora posiadasz jest lepsza od Onkyo, wszyscy juz o tym wiemy. amen.

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
nie chodzi tu tylko o yamahe tylko o ogół jak można porównywać ampli nie z tych półek. Mamac500 w ankiecie ewidentnie widać kto jest lepszy:D. Nawet jak by to było o denonie ze był by porównywany niższy model niż onkyo to bym robił ten sam wywód. Dla kolegi lepsze jest onkyo no i bardzo dobrze bo kupuje się dla siebie i pod siebie, ale porównywać nie te półki? Tu raczej ewidentnie widać że kolega chce udowodnić totalną wyższość onkyo i to w zestawieniu nie tych klas:). Ja uważam onkyo za świetną markę i ma bardzo dobre ampli i cenię ją bo to świetne klocki, typowo kinowe i każdy to wie:), ale takie porównywanie mija się z celem:D

Ostatnia edycja:

rzezba

New member
nie no nie moge ale z Ciebie typ w kazdym poscie, to samo piszesz, ze porownalem jeden ampli nie z tej polki jak by Ci sie plyta zaciela strumienowio :-o Przeciez napisalem, ze wzielem amplitunery, ktore byly na stanie i w przedziale cenowym dostepnym dla Mnie. Dobrze wiedzialem, ze yamaha jest nizszym modelem ale zawsze ja uzywalem i myslalem, ze Mnie jakos zaskoczy milo tym razem tez. Pomyslalem, ze bede miec odnosnik o ile wyzsze modele sa lepsze i jakies tam doswiadczenie. Przykro, ze znow musze teraz Ja sie powtarzac ale robie to specjalnie dla Ciebie, widocznie trzeba kilka razy pisac to samo, abys zrozumial. Pozatym gdze Ja chce udowdnic, ze onkyo najlepsze przeciez nie testowalem wszyskich marek i modeli, tylko z tych ktore mialem, to faktycznie onkyo z wyposazenia i grania najlepsze. HK 171 gral bardzo podobnie ale wykonanie i wyposazenie oraz za mocno podswietlana galka volum i malutkie literki nieczytelne na wyswietlaczu z 5m kompletnie go przekreslily nie wspomne o jakosci wykonania np tandetne plastykowe guziczki niestety krzywo zamontowane. Pendrive mam 32GB, a wiec wyciagam go moze raz na miesiac, a nie ciagle...

Ostatnia edycja:

jaco.37

Member
Bez reklam
Panowie,a po co bić pianę?
Przecież wiadomo że Onkyo jest najlepsze na świecie !!!

A tak na poważnie ,to trzeba zawsze porównywać z tej samej półki nie z HK 171 a przynajmniej 270 , Yamahą przynajmniej 6xx.
Ja porównywałem, dla mnie np.dźwięk Yamahy jest ...ujowy,to samo może powiedzieć kolega FFooXX5 o Onkyo, całe szczęście że są różne marki,i wtedy każdy znajdzie dla siebie coś ciekawego.

rzezba

New member
W takim razie jednak onkyo najlepsze pod wzgledem ceny bez-podstawnie, poniewaz jak wynika z powyzszych postow kazdy co mialem model do porownania, byl nizszy od onkyo proste... :razz:

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
no i w końcu ktoś mądrze prawi :). Dla tego jest taka różnorodność w ampli i kolumnach, bo każdy ma inne ucho i gust. I dla mnie dźwięk onkyo nie jest hujowy bo wszystkie ampli z tej samej półki w KD grają niemal identycznie, różnice są nieznaczne w stereo, kwestia tylko czy kupuje się tylko do KD czy z naciskiem na stereo. Trzeba też pamiętać że każdy ampli zagra inaczej z danymi kolumnami, jeden zagra z danymi kolumnami świetnie drugi kijowo i na odwrót :D. jaco.37 i dobrze że używasz słowa dla mnie bo to bardzo ważne, bo masz świadomość że dla kogoś może być całkowicie inaczej :). Tak jak dla mnie najlepiej w stereo wypada marant i H/K następnie denon, yamaha i onkyo, a ktoś ma inną hierarchie:). Nigdy się nie odwarze powiedzieć że coś jest do dupy po prostu nie jest dla mnie:). No i zresztą widać w ankiecie kto jest najlepszy więc po co ta wojna:)

rzezba

New member
w ogole zla interpretacje moich postow obrales Ja kompletnie nie mialem na mysli promowac jakies firmy, a tym bardziej swojej aktualnie, bo np cale zycie uzywalem wlasnie yamahy, tylko chcialem wymienic zalety onkyo dokladnie mojego modelu, bo mialem nie jeden ampli i ten w swojej cenie oferuje bardzo duzo wzgledem amplitunerow, ktore testowalem i zapewne jak w tytule jest lepsza opcja niz denon. Pozatym podobno onkyo 626, to teraz jak kiedys modele nizszy z seri 5xxx, a wiec nie, az taki wysoki model, aby nie porownywac go z HK 171 czy yamahe 575, ktora jest identyczna pod wzgledem grania jak 475...

Ostatnia edycja:

rzezba

New member
no i dobrze ciagna kase, bo podobne granie za nizsza cene juz nie wspomne o wyposazeniu daje np onkyo... :razz:

rzezba

New member
obie firmy, to podobna klasa mam na mysli prestiz i wykonanie, obie firmy japonskie i obie firmy produkcja madie in malaysia... :)

Do góry