Ja mam 809 do słuchania cd podpiętą pod wyjście analogowe audio z amp809(słucham tylko w stereo bez ulepszaczy jedynie z dyneqalizer)i jest extra.Wczoraj słuchałem Celiny Dion i odsłuchałem całą a rzadko dobijam płytę do końca także dla mnie to połączenie jest idealne.
Przewody Alphard,Audionova MeteorDiamond,Audionova StarPowerGold,Qed Audio2,Techlink WiresCR
Temat zmieniarek CD pojawił się już na tym forum ,sam nawet pisałem poszukaj postu .A tak na marginesie - jaki to ma związek z odtwarzaczami blu-ray ?
Wracajac do CD ciekawi mnie czy jest jakas roznica w jakosci odtwarzania pomiedzy playerami wieloplytowymi a tymi na jedna? Czesto mozna znaleźć interesujace oferty na odtwarzacze o pojemnosci 5 plyt. Zdarza sie ze sa tansze od ich "singlowych" braci.
Kiedyś mialem styczność ze zmieniarkami. Graja gorzej, są awaryjne. To raczej bajer dobry dla nastolatka. Lepiej sobie darować.
Witam,
odpowiedź jest banalnie prosta, a czy widziałeś kiedyś zmieniarki firm audiofilskich ?
Naim, Micromega, Nad, Cambridge.
Masówka może sobie pozwolić na takie wynalazki one są jak najbardziej potrzebne.
Czy dobrze grają ? Odpowiedz sobie sam.
Pozdr.
Ale już Marantz, Yamaha czy Teac maja w swojej ofercie zmieniarki. A to chyba nie sa już takie ogórki?
Z japońskich marek najbardziej liczące się w świecie audio to:
Rotel i Luxman -ten drugi piekielnie drogi.
Pozdr.
Nie zrozumiałeś mnie lub źle odebrałeś, polecam fachową literaturę, dobrych fachowców nie handlowcówA czy każdy kierowca kupuje Bentleya?
Nie zrozumiałeś mnie lub źle odebrałeś, polecam fachową literaturę, dobrych fachowców nie handlowców
i duuużo godzin w salonach audio.
Pozdr.
Z japońskich marek najbardziej liczące się w świecie audio to:
Rotel i Luxman -ten drugi piekielnie drogi.
Nie wiem być może obracamy się w różnych rzeczywistościach . Rozumiem, że liderzy w tej branży nie stosują tego typu napędów i być może tak jak mówisz wskazuje to na wyższość jednopłytowców. Jednak ja pytałem o porównanie zmieniarek z playerem CD z prostej przyczyny. Jeśli nie ma różnicy w dźwięku lub jest ona minimalna ( w przypadku urządzeń klasy budżetowej lub niższej-średniej) to dlaczego, choćby dla swojego wygodnictwa nie stosować takiego urządzenia?
Przykładem jest np. Marantz CC4003 - ma bardzo dobre recenzje.