jestem ciekaw w jakim stopniu tutaj ograniczeniem byl jitter hdmi.
sygnal z bd szedl pewnie po hdmi?
Z tego co pamiętam, to kolega ten testował oba playery tylko po analogu. Miał niedługo zrobić test również po cyfrowym.
jestem ciekaw w jakim stopniu tutaj ograniczeniem byl jitter hdmi.
sygnal z bd szedl pewnie po hdmi?
Mam jeszcze jedno pytanie, jak sie ma kabel optyczny/coaxialny do HDMI pod wzgledem Jittera? Bo moze lepszym wyjsciem i o wiele tanszym jest podlaczenie Optyka (tylko takie mam wyjscie w BD) do amplitunera i przesylac muzyke z CD po tym kablu i korzystac z DAC w moim AVR, ktory moze byc lepszy niz ten w BD za 600zl ? Slyszlem ze HDMI ma najgorsza jakosc dzwieku jesli chodzi o CD PCM, optyk czy coaxial jest lepszy a miedzy nimi roznicy ciezko wylapac to prawda?
to fakt,a po rabacie za 700pln go dostanie.Czytałem że ludzie do wysokich modeli wzmacniacza jak na razie kaski na dedykowany CD do tego wzmaka nie mieli to ten sprzęt jako najtańszy i najlepszy kupowali żeby cosik grało.Witam,
tak sobie czytam, czytam i odnoszę wrażenie, że coś istotnego bardzo pomijacie !
Co z prawdziwymi firmami Audio STEREO ?
Cambridge Audio Topaz CD5 CD player
Ten CD5 za 890 zł, a już CD10 za 1100 zł pozwoli Wam usłyszeć prawdziwe "stereo"
Nie tylko kanał prawy i kanał lewy .
Będzie również "scena" - przód i tył.
Pozdr.
Wlasnie, ten cholerny jitter.. Tak to by sie podlaczylo HDMI i cala obrobka dzwieku lezala by w amplitunerze. Skoro mowicie ze jest taka roznica miedzy nawet wysokimi blu ray jak Denon 3313 w porownaniu do CD to jaka przepasc powinna byc miedzy moim BD panasonica za 600zl a np. CD Denona, znowu mnie kusicie abym wydal kase na osobne CD nawet posiadajac amplituner.
Dalej czy tylko odtwarzacz HK "skaluje" dzwiek do 384kHz czy inne CD tez podnosza czestotliwosc? Co sadzicie o Denonie DCD 520, ew czy warto doplacac do DCD 720 ze wzgledu na procesor AL32?
kabel cyfrowy optyczny i elektryczny (coax) to nie to samo
Ludzie - przecież to są podstawowe rzeczy ,na prawdę tego nie wiecie
Collider, Zensory to jest calkiem inna polka niz twoje Jamo. Brzmia napewno inaczej, pytanie czy jest sens przy twoim amplitunerze?
1.A dlaczego nie? Przecież na forum panuje ogólna opinia, że głośniki powinny być dużo lepsze od amplitunera co przekłada się na budżet (przynajmnie dwa razy droższe od klocka) . Widzę, że bardzo niedoceniasz amplitunerów marki Pioneer ??? , nawet tych budżetowych, które niejednokrotnie grają na bardzo porównywalnym poziomie z tymi z wyższej półki a jedyna różnica między wspomnianymi jest taka, że posiadają mniej często niepotrzebnych gadżetów czy wejść.
2.Co to znaczy brzmią inaczej? Inaczej znaczy lepiej, czy tak naprawdę nie wnoszą nic spektakularnego a tylko są pożywką dla wyobraźni?
3. Wracając do playerów CD, jakie urządzenia są w tej chwili godne uwagi (oczywiście w rozsądnej cenie) lub na jakie playery np. używane, nazwę to klasyczne warto zwrócić uwagę. Może są jakieś modele już nie pierwszej młodości, które za mniejsze pieniądze można kupić a zagrają nie gorzej od aktualnych top modeli?
Nie chodzi o to ze nie doceniam, mialem na mysli to ze niskie modele amplitunerow i nie chodzi tu tylko i Pionka ale i Denona, Yamahe i inne firmy kiepsko graja w stereo i podlaczajac do nich drogie kolumny ampli moze nie byc w stanie odpowiednio ich wysterowac i wykorzystac ich pelen potencjal.
Dali zawsze brzmialy dobrze, porownujac je do Jamo napewno kultura brzmienia bedzie na calkiem innym poziomie, szczegolowosc, muzykalnosc, kontrola basu itd.
Jesli cchesz kupowac CD to Denon, Marantz, HK, Cambridge. Jesli chodzi o sprzety "starej daty" to jest ten problem ze kupujesz nie wiadomo co, nie masz zadnej gwarancji ze sprzet nie jest robiony po kosztach i przywleczony z zachodu a wtedy taki zakup mija sie z celem.