Sprawdzałeś może jaką masz matrycę? Trochę, choć nie do końca, opis wad obrazu podobny do tego co miałem... i oddałem. Chciałbym mieć pewność, że to obrazu z AOU nie zdzierżę i że matryce Samsunga nie mają tych wad.Co do bandingu i cloudingu.
Banding jest widoczny na białym ekranie w rogach. Taka szarawa poświata w każdym rogu w poziomie i w pionie na grubości ok. 1 cm i długości ok. 3-4 cm. W niczym nie przeszkadzająca w moim wypadku w oglądaniu.
Clouding- jest duża chmurka na środku ekranu. Takie pochylone jajo jakby. Ale jest tylko na idealnie czarnym ekranie. Gdy są ciemne sceny w filmach nic nie widać.Widać tylko gdy speclanie włączę coś całkowicie czarnego. No ale jak nie widać w filmach to i mi nie przeszkadza
Chciałbym mieć pewność, że to obrazu z AOU nie zdzierżę i że matryce Samsunga nie mają tych wad.
To w końcu jest jakiś sposób? = Jak zablokować AKTUALIZACJE Przeglądarki?Normalnie chyba nie choc zaraz zerkne ten z vectra
Zastanawiam sie jeszcze nad odtwarzaczem Blu-Ray. Interesuja mnie 2 modele:
Odtwarzacz Blu-ray 3D Samsung BD-F5500 niska cena i opinie klientów Sklep OleOle
Może ktoś z Was ma których z wymienionych odtwarzaczy?
Witam,
czeka Cię niespodzianka raczej miła lub niemiła -jak kto woli.
Mam BD-F6500 , jak zobaczysz jakość materiałów z niego począwszy od
jego USB poprzez jego smart TV to już nie będziesz używał smarta w TV.
Jakość jest zauważalnie lepsza.
Test w domu i z wyższym modelem Samsunga F7000 -przedstawiciel Samsunga nie
chciał w to uwierzyć ale dał się przekonać aby podłączyć Blu.
Jak zobaczył - to uwierzył.
Dotyczy to wszystkich firm różnych modeli TV, które testowałem: Sony, Panasonic, Philips.
BD Wise to dodatek z wyżyłowanymi parametrami obrazu ale dają się zmieniać,
więc dostajesz 2 dodatkowe ustawienia.
Pozdr.
Z tego co wiem to karta z nc+ jest sparowana z dekoderem. Zatem kupując jeden z wskazanych modułów nic nie zyskasz. Bo karty z dekodera nie da się przełożyć do modułu. Zatem masz jedyne wyjście kupić moduł nCAM HD z usługą telewizji na kartę. NC+ na abonament nie daje takiej możliwości. Szkoda że zastosowali takie rozwiązanie.
Bojar ...chyba mam ten sam release Stalowego Mena i wszystko śmiga ? :/ a czym go dostarczasz do TV / pen/ dlna/ .....
teraz doczytałem że coś pisałeś o białej plamie na środku ...kształtem do jaja zbliżona ....
Mam matryce Samsunga a wraz z nią chmurę o której piszesz...można ją zniwelować bawiąc sie ustawieniami. Już pisałem tu na forum, że jej położenie ma ewidentny związek z gorącym miejscem w tych okolicach....jak spojrzysz za TV jest tam wejście zasilania (((
Cześć
Mam problem z TVN player na omawianym TV. Od paru dni aplikacja zawiesza mi się przy przeglądaniu dostępnych materiałów. Pojawia sie informacja 'ładowanie' i aplikacja zawiesza sie. Czasem uda się i odpale jakiś materiał ale w 90% zanim dojde do materiału który chce ogladnac nastepuje zawieszenie aplikacji. Reset smart hub nie pomaga. Czy ktos tak miał/ma wie jak sobie z tym poradzić?
Cześć
Mam problem z TVN player na omawianym TV. Od paru dni aplikacja zawiesza mi się przy przeglądaniu dostępnych materiałów. Pojawia sie informacja 'ładowanie' i aplikacja zawiesza sie. Czasem uda się i odpale jakiś materiał ale w 90% zanim dojde do materiału który chce ogladnac nastepuje zawieszenie aplikacji. Reset smart hub nie pomaga. Czy ktos tak miał/ma wie jak sobie z tym poradzić?
proszę mi powiedzieć czy ten tv ma HbbTV.z góry dzięki.