Masz namiar na te Ustawienia?
Przepraszam, wprowadziłem Cię w błąd. Wyszedłem z ustawień tdx (po przejrzeniu kilkudziesięciu stron w tym temacie niestety nie znalazłem ich ponownie) i je zrobiłem trochę bardziej pod siebie. Podam to co mam u siebie teraz.
Tryb obrazu: Film
Podświetlenie: 9
Kontrast: 54
Jasność: 45
Ostrość: 45
Kolor: 52
Ust.zaawansowane
Kontrast dynamiczny: niski
Tonacja Czarni: Ciemna
Odcień skóry: -3
Przestrzeń kolorów: Użytkownika
Balans bieli:
Przesunięcie / Wzmocnienie: Czerwony [24/18], zielony [26/26], niebieski [23/21]
Balans bieli 10p:
RGB: [10IRE: 0/0/1, 20IRE: 6/0/0, 30 IRE: 2/0/0, 40IRE: 0/0/0, 50 IRE: 0/0/0, 60IRE: 0 / 0/0.70IRE: 0/0/-1, 80IRE: -1/0-1, 90IRE: -1/0/-1, 100IRE: -2/0/-1].
Gamma: -2
Opcje Obrazu:
Tonacja kolorów: standard czasem ciepły
Czysty obraz cyfrowy: Wyłączony
Red. zakłóceń MPEG: Wyłączone
Poziom czerni HDMI: wyłączony
Tryb Film: Auto2
Motion Plus: wyraźny
Optymalizacja czerni - Wysoko
System:
Oszczędność energi: Niski
Rozwiązanie Eco - Czujnik Eco włączony i min. podświetlenie 4
Nie wiem czy to dobre czy nie. Sam muszę popatrzeć teraz na nie jeszcze trochę bo tv został przeniesiony do innego pokoju.
Jeszcze zapytam. Dekoder najlepiej podłączyć do hdmi 1? Ma to jakieś znaczenie?
tdx napisał:
ad2 do prawowania dekodeów/kin domowych itp
ad3 bo pliki udostępnia serwer w twoim przypadku Windows Media Player w nim musisz zaznaczyć foldery co cię interesują
Dzięki za odpowiedzi!
Podpiąłem przedłużacz podczerwieni do tv. Położyłem go kilka cm od dekodera i próbowałem parować dekoder z pilotem. Dochodzę do momentu przedstawionego na zdjęciu i tam nie pokazuje mi sie żadna lista po tych 3 próbach niezależnie co bym wpisał jako model dekodera.
Gdy przepiłem dekoder z wejscia hdmi1 na hdmi4 i ponowiłem próbę parowania to miałem nie 3 próby a 9 i za tą 9 próbą kanał sie zmienił. Po "normalnym" oglądaniu niestety zmiana kanałów udała sie tylko raz i to po kilkukrotnym nacisnięciu przycisku kanał w górę. Lista kanałów po wciśnięciu płytki sie pokazywała, ale już żaden nie chciał "wskoczyć" po jego wybraniu.
Czy macie jakaś radę co zrobić żeby działało sterowanie dekoderem tym pilotem od tv? Jeśli tak to czy bedą wtedy działały rekomendacie?