Od dziś testuje 46F6500 w domu :)

tdx

New member
Bez reklam
Takie głupie pisanie... A możesz znaleźć że się traci?
Albo znajdź przypadek że komuś odmówiono naprawy gwarancyjnej ze względu na grzebanie w menu serwisowym....

skorup84

New member
Takie głupie pisanie... A możesz znaleźć że się traci?
Albo znajdź przypadek że komuś odmówiono naprawy gwarancyjnej ze względu na grzebanie w menu serwisowym....
No właśnie nigdzie nie moglem znaleźć informacji na ten temat stąd moje pytanie bo nie chciałbym przez głupote stracić gwarancji. Dzięki za info:)

Wogóle to wielkie dzięki za ten temat i odpowiedzi na wszystkie moje pytania:) W sobotę przyjeżdża 46f6770, mam nadzieje że nie będę żałował tej decyzji:)

gwidongwidon

New member
Bez reklam
witam , mam takie kluczowe pytania 1. , czy obraz z wbudowanego w ten tv tuner sat. poprzez modul cam np. cp kanalow HD wyglada wystarczajaco dobrze ? czy jednak seria f7000 , f8000 robi to wyraznie lepiej? i 2. pytanie czy ogladajac kanal z tunera sat w tym tv mozna w sym czasie nagrywac z tunera dvb-t wbudowanego w ten tv na podpiety zewnetrzny dysk?

q148

New member
Moje pytanie na str. 230

Sprawdź czy da się przewijać jak nie film jest uszkodzony podczas ściągania
Ad2 spróbuj zmienić rodzaj szyfrowania na routerze

Odp.1
Filmy da się przesuwać na TV bez problemu, filmy działają na laptopie bez żadnych przycięć i bez rozjechanego dźwięku. Nadal nie mogę znaleźć przyczyny. Czytając ten wątek zauważyłem że ktoś też miał problem z brakiem synchro dźwięku z obrazem w filmach full HD i aktualizacja oprogramowania nie pomogła, wiec nie zmieniam mojego fabrycznego 1102 aby uniknąć jeszcze większych problemów.
Odp.2
Usunąłem całkowicie zabezpieczenia wifi i nadal tak samo, ale już wiem że to wina mojego repeatera wifi, samsung się z nim nie dogaduje. Przeniosłem TV do pokoju z ruterem i tam wszystko hulało bez problemu. Najlepsze jest to że repeater kupiłem specjalnie aby mieć internet w TV, bo mam go w narożniku. Z laptopem oraz smartfonem nie ma problemu, dlatego pomyślałem że wifi w TV zepsuło się, nawet po kablu był mega problem z połączeniem. Odradzam zakup Access Pointa TP-LINK TL-WA801ND, jeśli chcecie mieć internet w TV wybierzcie coś innego.
Mam neostradę 10MB + router Sagemcom F@st 2704, jeśli posiadacie TV z serii F6500-6800 i ten ruter oraz macie jakiś dodatkowy sprzęt powiększający zasięg sieci wifi dla TV to proszę o podpowiedź co mam kupić, aby na pewno działało.

TV3D

New member
Bez reklam
Te parametry przeglądarki na sofcie 1111 macie takie same?

Bo mi przeglądarka zaktualizowała się do takich parametrów przy oprogramowaniu 1109!

Zastanawiam się czy jest sens przechodzić na oprogramowanie 1111?
czy zostać przy sofcie 1109?

Ostatnia edycja:

milekp

New member
Wybaczcie, że się podepnę ale nie ma sensu zakładania nowego tematu.
Mam 55F6800 więc model podobny - wyprowadzam dźwięk z TV do ampli poprzez przejściówkę scart-chinche. Nie ma problemu z wyjściem zewnętrznym podczas oglądania programów tv. Jednakże po wejściu do aplikacji internetowych mimo wybranej w opcjach możliwości "głośniki zewnętrzne" dźwięk nie wychodzi. Po wybraniu "głośniki telewizyjne" oczywiście głos jest.
Pytanie - nie ma możliwości podczas oglądania aplikacji słuchać przez głośniki zewnętrzne, czy ja nie mogę znaleźć jakiejś magicznej opcji w ustawieniach?
Z góry dzięki ...

ronnie10

New member
Jeśli masz naklejki zabezpieczające na szkłach okularów to je ściągnij.
Przycisk 3D masz na pilocie od TV a nie od nc+ :)
1 bateria powala oglądać ok 150 godzin

mam tylko takie male naklejki na szklach od okularow na jednym po lewej stronie czerwony kolor a na drugim szkle niebieski to sa takie male kwadraciki i nie wiem czy je sie sciaga. a przycisk 3d na pilocie od tv nic nie daje jak wcisne. jedynie moze format zmiany obrazu na przycisku na pilocie od nc

fausto1

New member
Bez reklam
mam tylko takie male naklejki na szklach od okularow na jednym po lewej stronie czerwony kolor a na drugim szkle niebieski to sa takie male kwadraciki i nie wiem czy je sie sciaga. a przycisk 3d na pilocie od tv nic nie daje jak wcisne. jedynie moze format zmiany obrazu na przycisku na pilocie od nc

Oglądaj z naklejkami, lepszy efekt

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

henr

New member
Nie ma niestety z usb i smarta zostaje optyk

Wysłane z mojego GT-I9100

===================

Czy nie można użyć wyjścia słuchawkowego jako wyjścia analogowego stereo (kablem mini jack -> 2 x RCA) Jak już TDX pisałeś (dzięki za odpowiedź) na takim wyjściu działa nawet automatyczna regulacja głośności, więc taka opcja wygląda rozsądnie. Chyba że wyjście słuchawkowe też nie działa
przy odtwarzaniu z USB/SMART/DLNA ?

tdx

New member
Bez reklam
Dziala ale odcina dzwiek w tv co za tym idzie nie jest wygodne. Gdy chcesz skorzystac z gosnikow w tv musisz fizycznie odpiac sluchawki... klopotliwe ale da sie :)

Wysłane z mojego GT-I9100

skorup84

New member
Od 14h jestem szczęśliwym (przynajmniej do tej pory:) ) posiadaczem 46F6770. Jakość wyświetlanego obrazu spełnia moje oczekiwania a możliwości multimedialne tego tv znacznie je przewyższają:) IR blaster - prosta rzecz a jaka przydatna, w końcu pilot od dekodera stał się zbędny:) Jako że dzięki lekturze tego forum dostrzegam na jednolitych jasnych tłach ciut ciemniejsze rogi to chciałbym się dowiedzieć jakimi parametrami obrazu powinienem się pobawić żeby je zatuszować/wyeliminować? Drugie pytanie, co zmienić aby czarny wyświetlany przez ten tv był bardziej czarny? Źle nie jest ale pewnie może być lepiej zwłaszcza że nie kalibrowałem tego tv. Oglądam w trybie standardowym i film, w obu trybach jedyne co zmieniłem to zmniejszyłem podświetlenie do 9 i kontrast do 85.

kris615

Member
Wybaczcie, że się podepnę ale nie ma sensu zakładania nowego tematu.
Mam 55F6800 więc model podobny - wyprowadzam dźwięk z TV do ampli poprzez przejściówkę scart-chinche. Nie ma problemu z wyjściem zewnętrznym podczas oglądania programów tv. Jednakże po wejściu do aplikacji internetowych mimo wybranej w opcjach możliwości "głośniki zewnętrzne" dźwięk nie wychodzi. Po wybraniu "głośniki telewizyjne" oczywiście głos jest.
Pytanie - nie ma możliwości podczas oglądania aplikacji słuchać przez głośniki zewnętrzne, czy ja nie mogę znaleźć jakiejś magicznej opcji w ustawieniach?
Z góry dzięki ...

Spróbuj ustawić na "Odbiornik"

T

Tgamer

Guest
Mam prosbe tdx chce kupic f6500 w wersji 55 cali i chce go powiesic na scianie czy moglbys zrobic zdjecie tylu tv po ktorej stronie jest kabel zasilajacy,jaki dlugi kabel i jaka koncowka wtyczki.Co prawda bd kupowal na swieta lub po licze ze wyrwie go za 4500-4700

Wysłane z mojego GT-N8000 za pomocą Tapatalk 2

amlody

New member
Kupiłem 46F6500 ale niestety mam dosyć nierówne podświetlenie :(. Podczas ruchu widać banding szczególnie po bokach ale na środku też widać pionowe pasy :(.

Nie wiem teraz czy wymieniać na inny egzemplarz czy szukać jakiegoś innego telewizora?
Jak to u was wygląda?

Attachments

• podswietlenie.jpg
    podswietlenie.jpg
    20,5 KB · Wyś: 613
Do góry