Od dziś testuje 46F6500 w domu :)

tdx

New member
Bez reklam
Nie bardzo niestety producenci mają brzydką cechę dbania tylko o aktualne modele jeśli chodzi o soft...
No chyba że masz serie 7xxx i wyżej to kupujesz evo kit

Chyba że goście z samygo coś wymyślą ;)

fanoflakers

New member
Jak długo wam się aktualizuje tv do tej nowej wersji 1105. Mam neta 30mb, trwa to juz 10 minut, a tu dopiero 8%, dziwne to jest. Filmy na youtube itp. chodzą płynnie i raczej bez takiego zamulenia.

Edit. Masakra jakaś 15% po 30 minutach, a POZOSTAŁY CZAS zamiast się zmiejszać, to się zwiększa i pokazuje 2h i 9m. Tv sam się wyłączy zanim to się zaktualizuje. Stanie się coś złego jeśli kliknę Anulacje? Może ktoś ma w tym doświadczenie?

Ostatnia edycja:

Grendel

New member
Jak widzisz są to takie niuanse, że chyba szkoda przepłacać ;) i lepiej wziąć 6500.
:D

I tak sobie myślę.....
Nigdzie nie znalazłem potwierdzenia żeby Samsung robił swoje matryce 50". Czyli pakuje do tv jakieś chińskie bo LG też 50" cali nie robi.
Wynika z tego, że trzeba wziąć 55". Oglądam z dwóch odległości: albo 2,6m (ale tu mogę się trochę odsunąć) pod lekkim kątem (od czego jest obrotowa podstawa) albo 3,2m na wprost. Nie ma więc tragedii z ewentualnymi niedomaganiami obrazu.
Kolejny dylemat, a wydawało by się, że kupno telewizora to prosta czynność :niewiem:

mieciu777

Banned
Chciałem kupić philipsa z serii 6 ale jak czytam o zwiechach, restartach to mi przechodzi ochota. Inną alternatywą jest właśnie Samsung z serii 6. Pytanie brzmi który model ma najładniejszy obraz?
Zastanawiam się nad UE46F6670

Grendel

New member
@tdx
Czy masz fizyczną możliwość sprawdzenia producenta matrycy w modelach 50" powyżej F6500? Masz do nich dostep?
W sklepach, które mam w swoim mieście nie ma interesujących mnie egzemplarzy. Poza tym nie sądzę, żeby obsługa potrafiła/chciała uruchomić menu serwisowe.

hunkyz

New member
Witam wszystkich!
Mam kilka pytań do posiadających ten tv. Spośród kilku innych w końcu zdecydowałem się na tego samsunga w wersji 55 cali. Tv będzie służył głównie do grania na ps3 i w przyszłości ps4 dlatego najbardziej zależy mi na tym aby obraz w grach był jak najlepszy. Stąd też kilka pytań:
-Jak jest ze smużeniem matrycy w trybach normalnych i trybie GRA(Czy jest to poziom monitorów z matrycami IPS czy gorszy i czy smużenie jest zauważalne w kontrastowych miejscach gdy ruszamy kamerą)
-Jak wygląda input Lag w normalnych trybach i trybie GRA( czy jest wogule odczuwalny i czy jest porównywalny z innymi tv tej klasy)
-Czy przy włączeniu trybu gra widoczny jest Clouding.

tdx

New member
Bez reklam
Jeśli chodzi o F6500 to żadnego smużenia nie ma (nie też denerwują po2jne kontury w grach a tutaj tego nie ma)
IL zależy w co grasz jak Killzone i uncharted bez laga TTT i GT5 bez odczuwalnego laga mimo tego że nigdy nie gram w trybie gra :)

Wieczorem filmik z nowego GRID 2 :)

hunkyz

New member
TDX dzięki za informacje , właśnie widziałem na fotkach że grasz na tym tv w Gran Turismo a tam ważny jest brak laga.Chodzi mi o rozmywanie czarnych elementów na jasnych tłach bo wiem że matryce VA mają problem z czasem reakcji matrycy a taka siedzi w tym samsungu. Teraz gram na starym LCD Sony L4000 i tam smużenie jest widoczne, i się zastanawiam czy tutaj nie będzie tego problemu.

Do góry