Wieści z frontu dla zainteresowanych jak sobie PK760 radzi po 100 godzinach pracy
.
A radzi sobie bardzo dobrze:
Buczenie - nadal brak.
Powidoki - jak sie robily tak sie robia, jak szybko znikaly tak szybko znikaja (jesli sa jakies roznice to minimalne na plus), w filmach dalej kompletnie nie zauwazalne, gdyz obraz musi byc statyczny przez minute dwie zeby sie cos zrobilo.
Kolory - nadal super.
A propos kolorow to dodatkowo ustawilem sobie dzis dwa dostepne tryby ekspert1&2:
- ekspert1 wg. ustawien z flatpanelshd w recenzji PK950,
- ekspert2 wg. ustawien podanych wczesniej w tym temacie:
Ten pierwszy daje obraz prawie identyczny jak oryginalne THX Kino (minimalne roznice), a ten drugi daje duzo jasniejszy obraz niz THX Kino, ale tez idealne kolory i od dzis stal sie moim ulubionym trybem do wiekszosci materialow puszczanych przez HDMI z kompa. Do tej pory bowiem gamma z kompa byla u mnie ewidentnie za niska i musialem recznie poprawiac (karta nVidia GTX 260), teraz juz nie musze. Kolory odwzorowane sa tu bardzo wiernie, sprawdzilem z 20 filmow (po pare scen) i drugie tyle filmikow testowych i jestem bardzo zadowolony. Dla filmow FHD polecam jednak podkrecic troche ostrosc, bo 38/35 to troche malo jak na moj gust, ale to pewnie zalezy od wzroku
.
Dzieki Adrian85 za tipa o tych ustawieniach
.
Co jeszcze - odkrylem, ze TV ma problemy z niektorymi zrodlami, np. z takim filmem:
http://www8.bandit3.com/download.php?F=Films/ADDIKT2_1080p_4Mbps.mp4
Problemy tzn. z USB odtwarza go z FPS rzedu ~5-15. Nie wiem czego to wina. Z kompa po HDMI film idzie plynnie. To wlasciwie jedyny film poki co, ktory sie odtwarza, ale robi problemy.
Poza tym bez wiekszych uwag, nadal polecam
.