Witam
To mój pierwszy post - chcę pomóc niezdecydowanym, do których zaliczałem się przez jakieś 2 tygodnie
Jeszcze niedawno stalem przed wyborem plazmy ok 4-5 tys 50 cali. Spedzilem chyba z 2 tygodnie na lekturze opinii na forach i wizytach w marketach. Telewizor musial być "ładny" - żona strasznie marudziła na taką wielkość, że za duży do naszego pokoju - rodzice mają kilkuletniego panasa 50 cali i wygląda strasznie masywnie - stąd ten wymóg.
Na placu boju w drodze eliminacji zostal w koncu tylko jeden model - LG PK 760. Różnica w cenie pomiędzy 760 a 950 moim zdaniem jest nieadekwatna do możliwości wyższego modelu, 550 bardziej odbijają i nie mają obudowy borderless stąd decyzja -biorę 760. Inne marki odpadły z różnych względów: wygląd, obraz, bzyczenie, problemy z czernią - nie podaję jakie telewizory bo nie chce nikomu mącić w głowie
Do rzeczy. Problemem był brak możliwości obejrzenia tego modelu live - obecnie w Polsce jest chyba 1 sztuka w Poznaniu. Kupiłem można powiedzieć w ciemno - z tym ze sprzedawca przywióżł go osobiście, mogłem go obejrzeć i wtedy podjąć dcyzję czy biorę.
Nie wahałem się ani chwili...
Bałem się powidoków i odbić - mam raczej jasny pokój.
Odbicia - przy wylączonym tel jest to gustowne, śliczne dodatkowe lustro w pokoju
Po włączeniu - odbić nie widzę zarówno w nocy - włączona lampka i żyrandol jak i w dzień - no chyba, że ich na upartego poszukam. Naprawdę nie przeszkadzają !
Powidoki - nie stwierdziłem. No może minimalne jakiś maniak by znalazł ale która plazma ich nie ma?
Obraz- jeszcze na sd, hd w drodze - po prostu cudo
DVD - no comment
Filmy z USB - jak na razie bez problemów, włącznie z napisami.
Borderless - to jest to
Reasumując, jeżeli ktoś ma obawy czy brać lg 50 pk 760 -... BRAĆ !!!
Pozdrawiam