Witam
Czy ktos wie gdzie można znaleść Firmware do samsunga BD D6500 bez cinava ?
No mam kopie filmu na dyku przenośnym w formacie DTS waży około 4gb "Money monster" po usb podlaczylem do bluray playera i odpalam i po upływie 20min komunikat i brak dzwieku. Gdy ten sam dysk twardy wpinam pod Tv to wszytko jest ok. Teraz nie wiem gdzie jest wina czy blu ray player Samsung czy AV Denon blokuje kopie zapasowa i jak to usunąć???Cinavia działa na płytach. Na dyskach po USB – nie. Cinavię można obejść.
Teraz sobie przypominam. Rzeczywiście, ktoś kiedyś pisał na forum, że właśnie odtwarzacz BD Samsunga „wyłożył” się na Cinavii po USB, a nawet jakaś Yamaha, co było zaskoczeniem i jest o tym w tym wątku. Ja mam CA 751BD, kolega ma Denona BDP 1713. Cinavia nie działa po USB. Jak widać, nie jest to regułą. Amplitunery nie mają nic wspólnego z Cinavią.No mam kopie filmu na dyku przenośnym w formacie DTS waży około 4gb "Money monster" po usb podlaczylem do bluray playera i odpalam i po upływie 20min komunikat i brak dzwieku. Gdy ten sam dysk twardy wpinam pod Tv to wszytko jest ok. Teraz nie wiem gdzie jest wina czy blu ray player Samsung czy AV Denon blokuje kopie zapasowa i jak to usunąć???