Obejście blokad CINAVIA

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Robertuss bo dla każdego co innego jest relaks - również w tym temacie :) Kolego. Tak jak pisałem znam takie osoby i pewnie każdy ma takich znajomych którzy oglądają na laptopie 17 calowym i dla nich nic więcej nie trzeba z jakością niemalże SD i dziwią się jakim trzeba być człowiekiem żeby wydać na kino domowe np. 5 tyś - zauważ że na KD taka kwota to nie ma szału, a dla takich ludzi to nawet 5 tyś to jest zbędny wydatek. A jak już ktoś ma "plastikowca" KD - wiadomo co mam na myśli to już dla niektórych jest HI-END - ale ja takich ludzi rozumiem bo to nie jest potrzeba pierwszej kolejności dla większości ludzi w tym również i dla mnie :) Dlatego również z jakością oglądanych filmów przez wiele osób jest na podobnej zasadzie. Aby obejrzeć i zaliczyć jak egzamin na uczelni ... Pozdro.

Ostatnia edycja:

robertuss

Active member
Bez reklam
Na ilu filmach MKV to sprawdzałeś ? (oczywiście kopiach zapasowych :D )

Jeden film góra dwa były to filmy MKV , odpuściłem bo lektor polski się włączał i zamieniłem na m2ts i lektor był do wyboru jak pamiętam.W mkv nie mam dużego doświadczenia ale mam to samo z HOBBIT 3D mkv i nie mogę oryginalnej ściezki włączyć bo polska się włącza.Nie istotne , może ten problem kiedyś rozwiąże

firestorm7

Well-known member
Bez reklam
Jeden film góra dwa były to filmy MKV , odpuściłem bo lektor polski się włączał

To nie można zmieniać ścieżek audio i napisów ręcznie, z pilota? Trochę było by to dziwne. Ja nie mam z tym problemów.
Być może, podczas konwertowania ustawiłeś domyślnie, jako pierwszą, polską ścieżkę, która automatycznie się załącza.

robertuss

Active member
Bez reklam
To nie można zmieniać ścieżek audio i napisów ręcznie, z pilota? Trochę było by to dziwne. Ja nie mam z tym problemów.
Być może, podczas konwertowania ustawiłeś domyślnie, jako pierwszą, polską ścieżkę, która automatycznie się załącza.

A już zakończmy ten temat MKV bo mnie drażni.Jestem w trakcie eksperymentów.Włączyłem DTS HD w TV w opcjach filmu i cisza , nie wiem może tego tv nie odtwarza
----------------
Ciekawy jestem jak będzie z filmami 4K,za...powiedzmy pół roku....:wink:

W tym wątku widać kto zajmuje się tą tematyką hehe.Z filmami 4K będzie to co do tej pory z obecnymi.Programy przez nas używane zdobędą możliwość dobierania się do takowych filmów.Gdy ukażą się płyty 66GB to HOBBITA 3D na jednej płycie zmieścić można będzie..

Ostatnia edycja:

robertuss

Active member
Bez reklam
Pytam czysto informacyjnie...
Ostatnio kupiłem sobie drugi dom,bo w pierwszym mam tyle oryginalnych filmów,że już nie mogę się poruszać :mrgreen::D;-)

W pytaniach swoich szukasz odpowiedzi tu.Bo się tym także interesujesz.Jak była burza o ściąganiu/piractwie też bierzesz udział.A dalej nie wnikam

firestorm7

Well-known member
Bez reklam
To w końcu ten program nadal działa ?
Panowie z Pixbyte Development SL. obeszli narzucone im zakazy i znaleźli inne rozwiązanie.

Program DVD-Ranger nie działa w ten sposób, że instalujemy go na komputerze, uruchamiamy film z Cinavią i się jej pozbywamy. Nie. To tak nie działa. To bardziej złożone. Krótko: program współpracuje z bazą danych producenta, w której znajdują się ścieżki audio.

Jako, że jest sporo ciekawych informacji na stronie producenta, np. zestawienie filmów z Cinavią rocznikami (gdzie od razu widać, że prym wiedzie Sony), więc nie ma sensu abym się nad całością rozwodził.

Dla zainteresowanych; wszystko, co wiedzieć powinniście o DVD-RangerCinEx HD. http://www.cinexhd.com/

Do pobrania, oprócz samego programu, wersje próbne z bazy danych ścieżek audio do konkretnych filmów, tych „zainfekowanych”.Więc samemu można ocenić, z jaką skutecznością i jakością to działa.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Pytam czysto informacyjnie...
Ostatnio kupiłem sobie drugi dom,bo w pierwszym mam tyle oryginalnych filmów,że już nie mogę się poruszać :mrgreen::D;-)

Kolego rozbawiłeś mnie na maxa :) ale to w takim razie weź mój patent i rób tak jak ja - mniej miejsca zajmują wtedy filmy :)

Firestorm 7 ja osobiście trzymam kciuki żeby ta Cinavia byla w filmach wielu wytwórni filmowych, może jednak wtedy więcej ludzi będzie kupowac filmy i tym samym będzie taniej :) ale każdy trzyma się swojego interesu i trzyma kciuki :) Zobaczymy jak to będzie w przyszlości...

Ostatnia edycja:

robertuss

Active member
Bez reklam
Ja pisałem już ale powtórzę.Po co walczyć z Cinavią jak można z nią żyć;) Ci co używają oryginalnych płyt to nie dotyczy , ci co pobiorą z sieci film mogą mieć problem gdy w ścieżce audio jest to coś.Więc wystarczy poszukać odpowiedni Player na PC który olewa to ciepłym moczem hehe.DvdFab Player wiem że nie wspiera/ł a że mi nie podchodził szukałem dalej i używam XBMC/KODI , no ale jeśli ktoś upiera się na to interaktywne Menu to skazany jest na wielkich w tej branży.CyberLink,TotalMedia,CorelWinDVD....a oni oddają hołd Cinavi:)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Lolek,pisałeś kiedyś że znasz w miarę j. angielski.Jeżeli niektóre filmy oglądasz na raz,to nie możesz sobie zamówić 2 razy taniej z zagranicy ? (chyba że oglądasz z kimś kto mniej zna ten język...) ;-)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Nie w tym rzecz - ja mam "glupią" zasadę dawania zarobić naszym... suba też mogłem kupić taniej w Niemczech czy marantza a kupiłem w kraju... ja uważam ( i nie tylko ja ...) że jak nie będziemy kupować w RP to nigdy ceny nie będą mniejsze- ktoś to musi robić i rozumiem tych co kupują "gdzieś" - spoko nie ma sprawy ale to nie jest wyjście z tej sytuacji jaką mamy teraz jeśli chodzi o filmy czy RTV... A cały czas słyszę i czytam że jest drogo a jak ma być taniej skoro gro ludzi kupuje "za miedzą" - najlepszy przykład samochody.... Ale znam ludzi którzy za 200 zl kupowali amplitunery taniej w Niemczech a potem biadolili że w Polsce dystrybutor nie chce dać im instrukcji - Kolego z całym szacunkiem ale ręce opadają...
A filmy na raz to juz przestałem kupować a te które sobie wiesz myślę że powiedzmy ze dwa - może trzy razy obejrzę to szukam okazji na dvd. Bluray kupuje jak jestem pewien na 90% że film dla mnie będzie ok. Pozostale oglądam na C+ i HBO i cinemax.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Dla jednych jest dla innych nie - ja jestem do tego stopnia "glupi" że jak mogę coś kupić w normalnym sklepie to tam kupię a nie np w Saturnie...(nie licząc filmów) chyba, że to coś jest o 50% drożej ... ale jak cena jest porówynywalna to wolę dać zarobic Polakowi... niż Niemcowi który po kątach się smieje z nas... najpierw nei placi podatków, potem płaci mniejsze podatki plus rózne inne upusty bo daje pracę ludziom za 1200 zl netto - super - rewelacja..

firestorm7

Well-known member
Bez reklam
Kolego @lolek. Czytałem blog DVD-Rangera gdzie podano, że firma Verance, właściciel Cinavii, znalazła się w posiadaniu kodu programu. Łącząc ten fakt z twoją wypowiedzią wydedukowałem, że być może jest to przyczyną do powstania udoskonalonej Cinavii, o której to informacji pisałeś w swoim poście.

A swoją drogą, daliby już ludzie spokój z tą Cinavią.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Zobaczymy czas pokaże - a Cinvia to tak będzie jedni np. tacy jak ja będą za, a inni będą przeciw, mi zależy na tym żeby ludzie kupowali filmy to będą one tańsze, a tak wiecznie będzie to drogo.. małą sprzedaż dystrybutor będzie chciał sobie to zrekompensować poprzez cenę, bo będą tacy ludzie co i tak kupią... tylko co z tego skoro to jest ziarno w piasku..

Do góry