Nvidia Shield TV jako odtwarzacz multimedialny.

mat74

Well-known member
Bez reklam
W końcu udało mi się ogarnąć ezre i rzeczywiście jest to bardzo dobra rzecz ��. Zainstalowałem dodałem a4ksubtitles tylko jak zmienić aby wyszukiwało napisy w j.plolskim? w ustawieniach odtwarzacza zmieniłem preferencje na j.polski.
Ok wszystko ogarnięte napisy w j.ploskim są.
Mam jeszcze jedno pytanie czy w Ezra można zmienić opis filmu na j.polski?

https://zapodaj.net/9a058d7be4bfe.png.html

Borygo77

Klub HDTV.com.pl
VIP
jest nowy plugin homelander który jest clonem/forkiem theOath.
Posiada integracje z biblioteka niestety mi nie dodaje do kolekcji. zapewne dlatego ze uzywam emby for kodi ktora mi ta biblioteke serwuje, jakies pomysly jak to naprawic? ;)

Ezra rzeczywiscie nie ma sobie rownych jesli chodzi o szybkosc :)

venomas200

New member
Bez reklam
Czyli po kolei najpierw muszę wykupić Real Deberit zgadza się? I jak płacicie kartą?

Wysłane z mojego LE2123 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:

venomas200

New member
Bez reklam
Dobra mam ezra i mam dodane Real Deberit, zapłaciłem na start do nauki 4 euro
Filmy są ale jak to ogarnąć tak żeby było PL język i napisy pl

Borygo77

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jezyk pl jest czasami ale z swieca szukac ;) napisy dodaj a4ksubtitles albo jk chcesz recznie wyszukiwac to wtyczki napiprojekt, opensubtitles i napisy24.
W ustawieniach kodi > jezyk musisz podac ze ma szukac napisow po polsku ;)

venomas200

New member
Bez reklam
A ten trakt to jeszcze dodatkowo płatne.
Jak macie podgląd, czy tam scrapper nie wiem czy można coś jeszcze wyciągnąć z tego

Borygo77

Klub HDTV.com.pl
VIP
za trakt nie placisz, zaloz konto zobaczysz. trakt jest tylko po to aby miec swoja historie, rekomendacje, ewntualnie dodac do listy kolekcja ;)
I ta kolekcja powinna Ci sie pokazac w Twojej bibliotece a z ezra to nie dziala ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Dokładnie, ale co nie działa? Wszystko działa jak złoto.

Trakt nie jest płatny, załóż konto i potem w Kodi, a dokladnie w Ezra autoryzujesz.
Najpierw Real Debrid
- wchodzisz na stronę www, my devices > add a new device
Wpisujesz wyświetlony kod na TV
Trakt:
Ten sam schemat, w Ezra autoryzujesz wchodząc na stronę www:
https://real-debrid.com/devices
wpisujesz kod wyświetlony na TV.
Zatwierdzasz i w zasadzie już masz dostęp do filmów.

Dalej to już konfiguracja audio (minuta roboty), czy dorzucenie napisów.
Można oglądać. Cała reszta to dodatki o których tu pisaliśmy przez ostatni tydzień.

Polecam zainstalować na telefon aplikacje CineTrakt i naturalnie zalogować się kontem z Trakt'a. Wówczas można dodawać na telefonie jakikolwiek film i z automatu pojawi się na TV, a konkretnie w kolekcji wchodząc w Ezre (w wybranym przez siebie folderze)

Tyle, łopatologicznie, bez zbędnego nazewnictwa.
Dodam, że jak już mamy konta na RD/Trakt - czyli juz szybki dostep do autoryzacji, to sama instalacja w pełni funkcjonującego Kodi z dostępem do filmów, to kilka minut roboty.

Ostatnia edycja:

venomas200

New member
Bez reklam
Tak mi wszystko już działać, z kodi i wtyczkami już działem kiedyś dużo, sama instalacja poszła za pomocą yatse minutę, chodzi mi o personalizację co mogę jeszcze poprawić, bo tak naprawdę mam na tę chwilę golasa. Napisy sobie skonfigurowałem. Ogólnie świetna sprawa nie trzeba nic ściągać i szukać.
Przy wyszukiwaniu nie pokazuje okładek. Tzn robię szukaj filmy najpopularniejsze i powinny być okładki, a mam tylko tytuły

Ostatnia edycja:

Borygo77

Klub HDTV.com.pl
VIP
No nie działa tak jak sądziłem że będzie bo byłem pewien że jak kliknę w trakt dodaj do kolekcji to mi nie aktualizuje że posiadam ten film w bibliotece wideo. Możliwe że dlatego iż mam bibliotekę z emby a nie chce jej zepsuć ;)
Ustawiłem widzety w aeon nox żeby czytało widzety ezra i działa to miodnie. Nawet lepiej niż integracja z biblioteką :bober:

Ale aplikacją CineTrak to mi chłopaku życie ułatwiłeś :blagam:
Nie wiedziałem że istnieje i tak mi się podoba że zapłacę za usunięcie reklam mimo iż mam adbloker ;)

Dokładnie, ale co nie działa? Wszystko działa jak złoto.

Polecam zainstalować na telefon aplikacje CineTrakt i naturalnie zalogować się kontem z Trakt'a. Wówczas można dodawać na telefonie jakikolwiek film i z automatu pojawi się na TV, a konkretnie w kolekcji wchodząc w Ezre (w wybranym przez siebie folderze)

mat74

Well-known member
Bez reklam
Tak mi wszystko już działać, z kodi i wtyczkami już działem kiedyś dużo, sama instalacja poszła za pomocą yatse minutę, chodzi mi o personalizację co mogę jeszcze poprawić, bo tak naprawdę mam na tę chwilę golasa. Napisy sobie skonfigurowałem. Ogólnie świetna sprawa nie trzeba nic ściągać i szukać.
Przy wyszukiwaniu nie pokazuje okładek. Tzn robię szukaj filmy najpopularniejsze i powinny być okładki, a mam tylko tytuły

poszcze gólne widoki są ustawiane z poziomu ustawień Ezry, możesz mieć plakaty, listy z opisami , fototapety etc. Jest to również uzaleznione od uzywanej skórki- jedne udostepniają okreslone typy widokó inne nie.Jak sie cofniesz kilka stron to wszystko jest wytłumaczone razem ze screenami.

No nie działa tak jak sądziłem że będzie bo byłem pewien że jak kliknę w trakt dodaj do kolekcji to mi nie aktualizuje że posiadam ten film w bibliotece wideo. Możliwe że dlatego iż mam bibliotekę z emby a nie chce jej zepsuć ;)
Ustawiłem widzety w aeon nox żeby czytało widzety ezra i działa to miodnie. Nawet lepiej niż integracja z biblioteką :bober:

Ale aplikacją CineTrak to mi chłopaku życie ułatwiłeś :blagam:
Nie wiedziałem że istnieje i tak mi się podoba że zapłacę za usunięcie reklam mimo iż mam adbloker ;)

Zeby działało to tak jak chcesz musisz przeprowadzic integrację Ezry (bądż innego dodatku) z biblioteką przy pomocy https://koditips.com/kodi-library-integration-tool-addon/
tutaj masz link do wersji na Matrix-a https://drive.google.com/drive/folders/1RtR6Xqlpl7prWCo3MsBLH7ts_Ga5C_gb?usp=sharing
Jak to ogarniesz wrzuć dla innych tutka.

Borygo77

Klub HDTV.com.pl
VIP
Dziękuję Mat ale chyba wolę nie integrować ezra z biblioteką.
Widzety które ustawiłem w skinie aeon nox działają o niebo lepiej niż się spodziewałem że będą więc nie ma sensu psuć :)

Jeśli zacznę integrować z biblioteką w końcu się pogubię co mam a czego nie na swoim serwerze :mrgreen:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jeżeli masz już autoryzacje, to odpalając aplikacje CineTrakt:

Wyszukujesz dowolnym film, klikasz 3 kropki, rozwija się lista, klikasz "dodaj do kolekcji" (można tez kliknąć poster, wówczas klikasz "+" i to samo)

Potem odpalając EZRE, wchodzisz w:
"My List">"TRAKT": Collection">"Collection: Movies" i tutaj masz wszystkie dodane filmy.

Podobnie jest ze stroną www TRAKT.
Szukasz zakładek, klikasz "Add to collection" i masz to samo.

Można porobić sobie również swoje foldery w Ezra i tam bezpośrednio wrzucać z aplikacji.

Nie zawsze pojawia się w Ezra od razu, bywa, że musi się odświeżyć, ale generalnie wszystko działa. Możesz też skorzystać z wyszukiwarki w samej Ezra, po wybraniu filmu, przytrzymać dłużej przycisk "ok" na pilocie i z listy wybrać "Track list Manager", następnie dodać (lub usunąć) film, pojawi się "Add to trakt list" i wrzucić do katalogu.

Ostatnia edycja:

leszekgd

Active member
Zaginiona "funkcja", o której wcześniej pisałem odnalazła się po czystej instalacji Ezra [emoji6].

Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Obecnie nie mogę odpalić filmu "Rock of Ages", wywala do pulpitu. Działało po instalacji i wstępnej konfiguracji na oficjalnym Kodi, ale nie działało na Mavenie. Zachciało mi się Aeon MQ8 (który u mnie się nie instaluje) z repo latts i chyba tyle, wówczas ww. wyrzuca do menu Shielda.

Musiałbym zainstalować jeszcze raz czyste Kodi i po każdym dodatku odpalać żródło, aby się przekonać która aplikacja robi problem i wówczas finalnie ocenić. Mam wrażenie, że ewidentnie któryś dodatek jest winowajcą.

Sam sobie odpowiem,
Usunąłem KODI (oficjalne) - perfekcyjnie działające, po za brakiem możliwości odpalenia powyższego filmu. Zainstalowałem świeże, RD/Trakt odpalam film i działa... no i bądż tu mądry ; )
Nie ma bata, na 100% któryś dodatek stwarza problemy!
Lecę z instalacją a4ksub, opensub, napi itp. potem ustawienia i krok po kroku znajdziemy winowajcę.

Mam winowajcę. W końcu - czyli "ustawienia"...
Kilkanaście instalacji, krok po kroku, z "dodatkami", bez i tak do skutku.

Problemem okazał się jeden przełącznik w ustawieniach, widziałem na zdjęciu u Mata i też z automatu ustawiałem tak samo, mianowicie w ustawieniach Ezry > General > Estras i tutaj "Open Ezra Extras When Selectings - ustawione miałem na "Both", zamiast na "None".

Tyle w temacie, jedna pierdola.

Powiem tak, a miałem już kilkanaście instalacji, różne Maveny - tutaj jak nie problem z mikro przycięciami, to brak możliwości odpalenia niektórych żródeł (gdzie na oficjalnym Matrixie pięknie latały), oficjalne Matrixy, całą mase ustawień, lub ich brak i dla mnie najlepiej działa oficjalny Kodi (19.3 lub 19.4), żadnych przycięć, problemów, do tego działa jak błyskawica - bez względu czy to jest żródło 130GB czy 30GB.

Czyli tzw. golas + Ezra/Trakt + napisy + ustawienia audio (Atmos/DTS-X itp.)

Ostatnia edycja:

venomas200

New member
Bez reklam
Ja zrobiłem reinstalke całego Kodi po pierwsze była wersja 19.3 , a sklep nie chciał pobrać 19.4 to jeszcze nie mogłem dograć np fanfilm błąd zależności. Zrobiłem reinstalke i wszystko działa cacy. Od nowa zainstalowałem Ezra i trak

Tzw. golas + Ezra/Trakt + napisy + ustawienia audio (Atmos/DTS-X itp.)

Ja właśnie tak zrobiłem. Działa idealnie .

Pytanie w cinetrakt co znaczy zameduj się?

Ostatnia edycja:
Do góry