To samo, ale tak jest z większością PL filmów.
@armanig jaki ty byś chciał tutorial od A do Z? Kodi jest tak popularne ze względu na ilość różnych dodatków. To co odpowiada Tobie i mnie, nie musi pasować innym. Nawet w tym temacie jest spora liczba użytkowników, która ma wtyczki wideo w głębokim poważaniu. Dla nich ostatnich 200 stron jest zupełnie bez sensu, tak jak dla Ciebie forum Kodinerds. Ty lubisz takie skórki, które np dla mnie są nieakceptowalne. Jeden konfiguruje audio pod kino domowe a drugi pod TV. Ciebie nie interesuje Dolby Vision a dla mnie to podstawa. Takich różnic u użytkowników są tysiące. Także nie liczyłbym na uniwersalny tutorial. Gdyby taki powstał, miałby zylion stron
Nie ma co ukrywać powinien być oddzielny temat o Kodi oraz oddzielny o wtyczkach strumieniowych. Przypominam jesteśmy w "Nvidia Shield Tv jako odtwarzacz multimedialny"
a coś o samej konsolce jest tu mało.
Ewidentnie nie zrozumiałeś o czym pisałem. Ja nie piszę o jedynie słusznym "uniwersalnym" tutorialu, który narzuca konkretną instalacje/konfiguracje wszelkiej maści dodatków/wtyczek i ustawień (co z uwagi na indywidualne potrzeby byłoby abstrakcją), a o konkretnej skórce która tłumaczy krok po krok stronę WIZUALNĄ od A do Z konkretnego moda.
To tak jak z napisami, prosty czytelny tutorial rozwiązuje temat w kilka minut.
Konfiguracja zajmuje chwilę - pod warunkiem, że wiesz co i jak. Instalacja/konfiguracja Ezry tak samo.
A teraz znajdż mi nowicjusza, który sobie sam z tym poradzi bez tutoriala.
Te na szczęście są, jasne i klarowne.
Zobacz jak wygląda aspekt wizualny moda V2 Estaurego, a jak skonfigurowany - bo o tym tu pisze.
Gusta i guściki nie mają tu nic do rzeczy, jeden lubi wydania kolekcjonerskie, limitowane okładki i dodatkowe informacje, drugiemu wystarczy sama bezpłciowa płyta w napędzie, a to co tworzymy na Kodi, to dla wielu (szczególnie na tym forum) to pochodne fizycznych nośników i naszych kolekcji które latami kupowaliśmy w sklepach, może dlatego wolę w "kolorze", a nie jak na bazarze u piratów czarno białe na drukarce ; )
Btw. Nt. Shielda piszemy tu od 5 lat i temat już dawno został wyczerpany, a dodatkowy wątek był i się nie przyjął.