musisz mieć ciut więcej... mam grajbelkę 3.2.1 + 2 tylne głośniki, czyli lewy, prawy, centralny, 2x góra, 2x tył i w przypadku filmów z doby atmos np.z Nertflix na wyświetlaczu pojawia się odpowiednia informacja.Posiadam amplituner Onkyo 676 w konfiguracji 5.1.
Mam aplle TV 4k i Xbox podłączony do systemu 5.2 i nigdy nie widziałem Atmos.Niektóre urządzenia wymuszają atmosa i wyświetlą go nawet przy konfiguracji 5.1, np xbox np apple tv 4k.
Od jakiegoś czasu testuję wtyczkę FEN z repo https://tikipeter.github.io/ i mogę śmiało polecić (jak na razie jako backup dla The Oath) .
Jest szybszy od The Oath i od Venoma , od tego drugiego wynajduje więcej żródeł (szczególnie dla seriali) , taka jak Venon daje szybki dostęp do własnej chmury RD.
A jak się ma FEN do Seren? Używam od dłuższego czasu i dla mnie to nr 1 wśród pluginów współpracujących z RD.@mat74 faktycznie Fen jest na tą chwilę najlepszy. Fajny interfejs, z możliwością kustomizacji (mogę wywalić wszystkie elementy menu, które są mi niepotrzebne). W Venom gdy mam ustawiony język polski to odtwarza mi tylko pozycje, które mają polskie napisy lub audio. Co ciekawe Fen szybciej wyszukuje pozycje, a zarazem ma większą ilość źródeł niż Venom. Teraz tylko czekać, żeby Kodinerds dodało obsługę DV z m2ts.
Ja jeszcze jadę na Lei. Większość pluginów wywaliłem, bo po przejściu na nową wersję Pythona przestały działać bądź nie są już rozwijane. Leię mam od lat skonfigurowaną pod swoje potrzeby a jak coś działa to nie mam ochoty na eksperymenty. Seren sprawuje się b. dobrze, ale FEN'a spróbuję.Kiedyś testowałem Seren ale jakoś się z nim nie polubiłem.Nie wiem jak to wyglada z nim obecnie ale na pewno The Oath był troszkę szybszy i znajdował wiecej żródeł.FEN jest zauważalnie szybszy od The Oath i daje co najmniej tyle samo żródeł.
btw. Jaką masz wersję Kodi ? Właśnie próbowałem zainstalować Seren na Kodi 19.4 pod windowsem i wywala bład instalacji zależnego dodatku.Na Nvidii gdzie mam Kodi 20 nawet nie będę próbował.