Wydaję mi się że masz coś skopane w ustawieniach Ampli. W jednym i drugim przypadku powinno Ci się wyświetlać Dolby Atmos. Oczywiście ten z Netflixa to taki skompresowany w kontenerze DD+. No i czy masz ustawiony również poprawnie dźwięk w konsoli i oddzielnie w Kodi.
Od jakiegoś czasu testuję wtyczkę FEN z repo https://tikipeter.github.io/ i mogę śmiało polecić (jak na razie jako backup dla The Oath) .
Jest szybszy od The Oath i od Venoma , od tego drugiego wynajduje więcej żródeł (szczególnie dla seriali) , taka jak Venon daje szybki dostęp do własnej chmury RD.
Co prawda w ich miejsce wolałbym dokupić Fire stick , chodzi mi jednak o to ,że nie da się na tym jednym urządzeniu oprzeć całe domowe centrum multimedialne.
Korzystanie wyłacznie z jednego , ergonomicznego pilota i brak konieczności przełączania się pomiedzy żródłami jest naprawdę mega wygodne.
btw. Mam w Panasie apke Netflix-a dającą mozliwość przelaczenia TV w tryb kalibracji Netfix a i tak wolę korzystać z wtyczki Netflix w Kodi ze względu na dowolną konfigurację napisów.
Moim zdaniem po przetestowaniu kilku najbardziej popularnych i polecanych playerów-nie.
Przy czym nie twierdzę,że akurat do pełnych struktur BD coś innego nie sprawdza się lepiej.
Cześć. Mam NVIDIE z 2017, mam pytanie do was jaki format dźwięku macie z takich serwisów jak Netflix Amazon prime czy Disney+?. Na zdanym z w)w nie mam nic więcej niż DD+.
Ja też mam podobną konfigurację. Ale jak przełączę w menu na 7.1 to na wyświetlaczu ampli pojawia się Dolby Atmos. Oczywiście takiego dźwięku się nie uzyska z fizycznego 5.1 ale ot taka ciekawostka