Nvidia Shield TV jako odtwarzacz multimedialny.

wojoo

New member
Orientujecie się jak ustawić Shield Pro 2019 aby YT, Tidal, i ogólnie muzyka była wysyłana jako Stereo do Amplitunera?
Cały czas mam Dolby Digital 2.0, ustawienia dźwięku mam jako automatyczne: używaj formatów zgłaszanych przez urządzenie (zalecane). Jak to zmienie to wtedy mam już stereo ale w przypadku filmów odtwarzanych na Netflix, Kodi itd nie włączają się ścieżki DD, DD+. Atmos etc...

Masterjam

Klub HDTV.com.pl
VIP
Spróbuj przełączyć obsługiwanie formatów na ręcznie wybrane i wyłącz DD pozostawiająć DD+, Atmos etc.

Jest juz oficjalne repo EZRA - https://ezra-hubbard.github.io/
Kopia The Oath pod nazwą The Promise jest dostępna w repo Loonatics https://techecoyote.github.io/Install_LooNatics/.Uwaga- jest w tym repo również kopia EZRA ,jednak jest ona niezgodna z tą z oficjalnego repo.

Pogubiłem się , EZRA na Nexusa czy starszą wersję , bo nie wiem gdzie wgrać :p

mat74

Well-known member
Bez reklam
Powyższe dodatki były testowane na Kodi 19.4.
Nie sprawdzałem czy EZRA z tego repo wchodzi na Nexus-a.

Masterjam

Klub HDTV.com.pl
VIP
Przetestowane , na Nexus nie działa. Kurde czy jest sposób przeniesienia wtyczek , i kont z powrotem do czystej instalki Matrix. Można jakoś wyeksportować , czy trzeba klepać od nowa ?

mat74

Well-known member
Bez reklam
Nie ma.Z reszta zeby dobrze dzialala EZRA musi byc calkowicie usuniety FEN-najlepiej wiec zrobic swieza instalacje.Tych kont tak wieznow nie ma-trakt,RD,opensub i napisy24.

Masterjam

Klub HDTV.com.pl
VIP
Wszystko ustawiłem , ale mam jeden problem, chyba , że tak fajnie nie ma. Po uruchomieniu nie szuka i nie dodaje automatycznie napisów jak na The Out i Fen.

Edit: Chyba zabanglało po restarcie :)
A jak z Dolby Vision , bo u mnie jakiś blady , HDR i pokrewne super obraz

Ostatnia edycja:

mat74

Well-known member
Bez reklam
Dolby Fusion jest ok więc raczej sprawdź w ustawieniach TV .
Crazy Canucks też warto zainstalować - są przypadki że znajduje źródła których nie znalazła ani EZRA ani The Promise ani Nightwish.

Do góry