W Polsce możesz pobierać, ale nie możesz udostępniać. Więc w przypadku Kodi jesteś bezpieczny.Aha, jeszcze jedno: czy używacie jakichś VPNow? Bo wszędzie pisze by to zrobić bo używamy nielegalnych treści i FBI może mi wlecieć na chatę xD
Mega sprawa.
Nvidia Shield, Kodi, Real Debrid oraz Oath i dosłownie nic więcej nie potrzeba. Jest ogień.
To tak.
Wszystko zainstalowane i poustawiane.
Mega sprawa.
Nvidia Shield, Kodi, Real Debrid oraz Oath i dosłownie nic więcej nie potrzeba. Jest ogień.
Mam jednak kilka pytań:
- na liście wyszukiwań danego filmu, od góry sortuje wielkością pliku, jednak są takie pliki (4k) w których nie widać wielkości pliku. Wiem że podczas oglądania można zobaczyć jako jest bitrate, jednak to jest na komputerze skrót "o", a na shieldzie to niby jak mam to sprawdzić?
- czasami znajduje duże pliki które buforują. Nawet wyświetla się okienko po prawej do góry, że film będzie buforował. Wziąłem sobie podpiąłem kablem Ethernet zamiast WiFi o jest lepiej, aczkolwiek jednak czasami przycina. Czy to zależy od danego pliku? Internet to światłowód 1gb, więc jest szybko.
- czy są jakieś specjalne funkcje czy addony które mogą mi poprawić działanie Kodi?
Pozdrawiam
Aha, jeszcze jedno: czy używacie jakichś VPNow? Bo wszędzie pisze by to zrobić bo używamy nielegalnych treści i FBI może mi wlecieć na chatę xD
W Polsce możesz pobierać, ale nie możesz udostępniać. Więc w przypadku Kodi jesteś bezpieczny.
Co daje ten Trakt?
Będę chyba zmieniał Shielda 2017 na wersję 2019 bez Pro. Czy te 2GB pamięci będzie miało jakiś wpływ na oglądanie filmów i szybkość systemu? Rozumiem, że Dolby Vision z plików mkv (wszystkie profile) działa na playerach typu Exo czy Just?
Za oglądanie czy za udostępnianie? Masz jakiś link, żeby ktoś za oglądanie zapłacił karę w Polsce?1- Tez sie tutaj o to pytałem (wyswietlenie bitrate,obciązenia procka,pamięci etc.) nietety nikt nie potrafił udzielić mi informacji.Z tego co znalazłem w sieci ,trzeba podpiąć klawiaturę i wcisnąć f8.Nie próbowałem czy wirtualna klawiatura zadziała.
2-Mam tylko 80 mb więc plików powyżej 60gb nawet nie próbuję odpalić jednak u syna na łączu 300mb nie buforują pliki nawet powyżej 80gb i to na Fires sticku 4k max.
3-Tak- są wtyczki optymalizujące działanie Kodi (pózniej dam ci linki)
Cały czas jestem w necie pod VPN-em, nawet tu na forum by mieć polska lokalizacje i ominąć captcha.Teoretycznie transfer z RD jest szyfrowany a Ty nie torrentujesz tylko streamujesz (blizniaczy serwis All Debrid nawet uniemozliwia korzystanie z VPN) więc niby nic nie grozi ale.. uważam ,że lepiej dmuchac na zimne.Tym bardziej,że teraz VPN mozna dostac za grosze.
Panuje takie ogólne przekonanie , czy raczej interpretacja przepisów.Faktem jednak jest ,że korzystając z pirackich treści stajesz się paserem.Dla przykładu- były już "łapanki" za nielegalne IPTV a przecież korzystająć z takich usług też wyłącznie pobierasz...
1- Tez sie tutaj o to pytałem (wyswietlenie bitrate,obciązenia procka,pamięci etc.) nietety nikt nie potrafił udzielić mi informacji.Z tego co znalazłem w sieci ,trzeba podpiąć klawiaturę i wcisnąć f8.Nie próbowałem czy wirtualna klawiatura zadziała.
Za oglądanie czy za udostępnianie? Masz jakiś link, żeby ktoś za oglądanie zapłacił karę w Polsce?
Mam jednak kilka pytań:
- na liście wyszukiwań danego filmu, od góry sortuje wielkością pliku, jednak są takie pliki (4k) w których nie widać wielkości pliku. Wiem że podczas oglądania można zobaczyć jako jest bitrate, jednak to jest na komputerze skrót "o", a na shieldzie to niby jak mam to sprawdzić?