Refresh rate i audio passthrough ogarnąłem w Kodi. Ale obawiam się, że im dalej w las to trzeba będzie co chwila coś doinstalować, ustawić itp. Czy przesadzam?
Plexa właśnie skonfigurowałem jako serwer. I podoba mi się opcja, że mogę np na telefonie oglądać filmy z biblioteki i dodatkowo filmy są konwertowane, żeby szybko i bez problemu się odtwarzały na tel właśnie.
Opisy filmów po angielsku w Plex tez za bardzo mi nie przeszkadzają. A jak już pisałem schludnośc i ogólne wrażenia są bardzo dobre.
Co więcej mogłoby dać mi Kodi w stosunku do plexa w opcji serwer na shieldzie?
Bez problemu zmienisz opisy na polskie. Również Plex lepiej mi pasuje , trzebaby wymyśleć coś z polskimi znakami w dołączanych napisach.
Witam
Ktoś tutaj pisał że zainstalował sobie HBO ..
Jaka to była wersja bo ja już dwie apki zainstalowałem i mam błąd połączenia - internet LAN
Tak z ciekawości to czemu bezpośrednio z PC nie streamujesz filmów? Chyba, że nie jest odpalony cały czas to nie było tematu.Po kablu (przez sieć) z PC na zewnętrzny dysk wpięty do Shielda - plik ok. 10gb, ok. 3 minut. Transfer ok. 60 MB/s
Tak z ciekawości to czemu bezpośrednio z PC nie streamujesz filmów? Chyba, że nie jest odpalony cały czas to nie było tematu.
Jasne, luzikMiałem tak, ale PC generalnie wyłączam. Stąd tak, a nie inaczej.
Dla mnie to generalnie żaden problem, często coś powrzucam przy okazji, a dopiero po kilku dniach oglądam, a nawet jeżeli chce tu i teraz, to kwestia kilkunastu minut od znalezienia filmu, do oglądania.
Coś walą w ciula i w RTV AGD i na Ole Ole,
zamawiałem wpierw na RTV AGD, dzisiaj przyszło że zamówienie anulowana, dzwonię to Pan stwierdził że produkt pochodzi ze zwrotu i jest uszkodzony, dlatego anulowano zamówienie.
dzwonię dzisiaj do Ole Ole i mówię konkretnie, proszę sprawdzić czy produkt jest dostępny u Państwa,
konsultant odpowiada że tak jest dostępnych kilka bo dostali.
teraz sprawdzam pocztę i przyszedł email że zamówienie anulowano, więc dzwonię.
Pani odpowiada że nie wie dlaczego, może ktoś w tym samym czasie zamówił i strona się nie zaktualizowała.
O takie tłumaczenia z ich strony... coś mi tu nie gra.