Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jak wcześniej, mam włączony projektor od kilku godzin i nie wiem czy gasić ; )
Nie pytam czy korzystasz z RD, tylko gdzie sprawdzasz przyszłe relasy?

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Było oficjalne info.
Na 12-tego zapowiedzieli Shang-Chi i IMAXowy format,który będzie dostępny na Disney+ także w innych produkcjach :
[youtube]ZJiFlz5uzRY[/youtube]

mat74

Well-known member
Bez reklam
"The thirteen movies included in the IMAX Enhanced lineup for Friday 12th November include the MCU’s first and latest movies (not counting the still-in-cinemas Eternals), Iron Man and the debuting Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings respectively. The other films include: Guardians of the Galaxy, Guardians of the Galaxy Vol. 2, Captain America: Civil War, Doctor Strange, Thor: Ragnarok, Black Panther, Avengers: Infinity War, Ant-Man and The Wasp, Captain Marvel, Avengers: Endgame, and Black Widow."

https://www.avforums.com/news/disney-launches-imax-enhanced-marvel-movie-lineup.19278

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Lolek,o której Ty wstajesz,że już Bond wrzucony ? :-D
Oglądać,czy czekać ponad miesiąc na wydanie płytowe ? Hmm...

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jest w Atmosie/4k.

Ja czekam na Wilka z Wall Street w 4k z Leosiem, mam pudełkowe na BR i trzeba będzie podmienić.

donsalieri

Active member
Bez reklam
bonda widzę tylko wersję Dolby Digital Plus with Atmos 768kb/s, wg mnie do zwykłych filmów jest ok ale z TrueHd jest lepiej :) ja poczekam.
Reminiscence na przeczekanie z Jackmanem

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Ale jak na wersje "stream" amazon sie postaral.
Paczka wazy 28 giga - wiec obraz jest raczej bardzo dobry. A ludzi co maja wiecej niz 5.1 w domu jest zapewne garstka.

Jeszcze chwile poczekam, jak nic ciekawszego nie wyjdzie to lykne ta wstawke

Dzisiaj koncze Narcos - Meksyk 3 sezon.
Jak ktos nie zna historii "el chapo" to moze byc za duzo rzeczy nie zrozumialych dla niego. Bo sezon ten nie trzyma juz takiego poziomu, nie blyszczy swierzoscia i nowoscia. Temat walkowany.

Ale obejzec mozna, jest troche inne spojzenie na rodzine Benjamina. W El chapo szybko ich zalatwili i koniec.

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
Ale jak na wersje "stream" amazon sie postaral.
Paczka wazy 28 giga - wiec obraz jest raczej bardzo dobry. A ludzi co maja wiecej niz 5.1 w domu jest zapewne garstka.

Jeszcze chwile poczekam, jak nic ciekawszego nie wyjdzie to lykne ta wstawke

Dzisiaj koncze Narcos - Meksyk 3 sezon.
Jak ktos nie zna historii "el chapo" to moze byc za duzo rzeczy nie zrozumialych dla niego. Bo sezon ten nie trzyma juz takiego poziomu, nie blyszczy swierzoscia i nowoscia. Temat walkowany.

Ale obejzec mozna, jest troche inne spojzenie na rodzine Benjamina. W El chapo szybko ich zalatwili i koniec.

No to jestem w tej garstce powyżej 5.1. 😂
Co do wrzuty Bonda, jest wersja z Dolby Vision.

STELVIO

Well-known member
Bez reklam
Ciekawe kiedy do Bonda napisy wskoczą?
Na razie jedne całkowicie do bani, a drugie nie spinają się czasowo z filmem. Hmm

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Są bardzo dobre z tego co widzę, a jest już ich trochę.
Po za tym możesz przesunąć w czasie napisy, ale nie ma potrzeby, pasują idealnie.

STELVIO

Well-known member
Bez reklam
Ech. To nie wiem skąd są? Posiłkuję się z trzech stron :
Napisy24.pl NapiProjekt i opensubtitles.org
To by było na tyle. Jeśli chodzi o przesuwanie audio w czasie to się nie znam. Niestety.

Do góry