Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

STELVIO

Well-known member
Bez reklam
Z resztą to nie ma różnicy w tych blu ray. Sam znajduje podstawione napisy. Czy tak czy siak. Ale muszę pasujące dobrać. Prędzej czy później będą. Jak zawsze.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Pewnie pojawi się wrzutka - obraz z Disney+ i dźwięk z wydania UHD ;)
dims.gif

Ostatnia edycja:

Bipo

Active member
Bez reklam
Aaa. To może być powód. Z dysku na blu ray. Cambridge cxuhd.

Panowie jestem po seansie Eternals...
Film zrobiony świetnie, jest fabuła, efekty i fajny klimat.
Super, że nawiązują w kilku watkach do poprzednich filmów Marvela tj.Tanosa i Avengers. Widać, że ktoś się przyłożył i jest chronologia. Pod względem fabuły, film nie nudzi jest pociągnięty jeden główny wątek i nie sieje zamętu kilkunastoma pobocznymi choć jeden może co nie których zdenerwować...o tym za chwilę.
Mamy główny wątek i bohaterów totalnie nowych, nie związanych z Avengers więc pozostaje sądzić iż tamtą saga jest ewidentnie zamknięta - moim zdaniem bardzo dobrze. Dobrnęliśmy do końca opowieści i jest postawiona kropka. Teraz czas na nowe wątki i bohaterów którzy zagrali również jak dla mnie na wysokim poziomie. Na deser jak dla mnie jest Angelika, która to aktorkę bardzo lubię. Ma swoje lata a na filmie wcale tego jak dla mnie nie widać.
Niestety poruszyli jeden zasadniczy wątek odnośnie gejów. Ja do nich nic nie mam jak tego nie muszę oglądać ale w filmie dla dzieci jeden murzyn całuje drugiego i mówi że zaopiekuje się ich synem jak ten będzie bronił ziemi....
No sorry panowie ale mogli tego nie poruszać, tak jak całego poprzedniego Materla uwielbiałem za to że nie wciskali tych wątków do filmów dla dzieci tak tym zagraniem zebrali mocnego minusa.
Grafika i obraz jak to Marvel na najwyższym poziomie choć ocenie to na swoim projektorze bo w kinie nie bardzo to oceniać choć i tak już widać że jest bardzo dobrze i nie które sceny będą w hdr wyglądać cudnie.
Dźwięk dolby atmos robi robotę, szczególnie super brzmi głos głównego bosa co chce zniszczyć ziemię..
Reasumując film zrobiony jak dla mnie bardzo dobrze poza jednym wątkiem.
Obowiązkowo do kolekcji zakup.
Z ostatnich filmów zaliczonych w kinie to myślę że ten będzie w pierwszej trójce.
1. Bond
2. Ostatni pojedynek
3. Eternals
4. Diuna
5. Venom 2
6. Gang Chi

STELVIO

Well-known member
Bez reklam
Też mi ten wątek nie pasuje. Już wielokrotnie pisaliśmy, że wszyscy teraz wszędzie wciskają takie rzeczy na siłę. Czarnoskurzy, geje, lesbijki, biały rasista itd. Myślałem, że tylko Netflix z tym przesadza ale widać nie. W tym filmie takiego konkretnego zajścia bym się nie spodziewał.

Bipo

Active member
Bez reklam
No ja też nie , dlatego jakbym zabrał mojego syna dzisiaj na ten film to bym się lekko zdenerwował ...Dlatego zostaniemy przy starej serii,a ten jak podrośnie to sobie obejrzy.
Warto o takich rzeczach informować, że takie sceny i wątki są poruszane w filmach co jak co dla dzieci a tu nigdzie ani słowa. Teraz już wiem dlaczego, gdzieś ten film zakazano puszczać i dlaczego....

Ostatnia edycja:

mat74

Well-known member
Bez reklam
Też mi ten wątek nie pasuje. Już wielokrotnie pisaliśmy, że wszyscy teraz wszędzie wciskają takie rzeczy na siłę. Czarnoskurzy, geje, lesbijki, biały rasista itd. Myślałem, że tylko Netflix z tym przesadza ale widać nie. W tym filmie takiego konkretnego zajścia bym się nie spodziewał.

Fakt- jeżeli ktoś nie jest kolorowym,nastoletnim homoseksualistą to na Netfliksie będzie się musiał sporo naszukac by znależc cos dla siebie.....;-)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Dzisiaj dokumenty...
Inbred to osoba,która jest dzieckiem ludzi blisko spokrewnionych.
[youtube]nkGiFpJC9LM[/youtube]

Ostatnia edycja:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Zaczalem Arcane

Wiec tak. Chinole i ich kreska jak zwykle do bani... Najeli by japoncow i byloby ekstra.
Fabula, narazie sie rozkreca, przez 2 odcinki stoi w miejscu i praktycznie nieczego sie nie dowiedzielismy.
Mam nadzieje ze sie to rozwinie bo potencjal LoLa i Lore jest przeogromny, ale czuje ze to spartacza.

FullObcyk

Member
Captain.America.Civil.War.2016.IMAX.2160p.DSNP.WEB-DL.DDP5.1.Atmos.HDR.HEVC-MZABI

Avengers.Infinity.War.2018.IMAX.2160p.DSNP.WEB-DL.DDP5.1.Atmos.HDR.H.265-MZABI

Seizo

Active member
Bez reklam
Zaczalem Arcane

Wiec tak. Chinole i ich kreska jak zwykle do bani... Najeli by japoncow i byloby ekstra.
Fabula, narazie sie rozkreca, przez 2 odcinki stoi w miejscu i praktycznie nieczego sie nie dowiedzielismy.
Mam nadzieje ze sie to rozwinie bo potencjal LoLa i Lore jest przeogromny, ale czuje ze to spartacza.
Zobaczyłem pierwszy odcinek i zapowiada się spoko. Styl mi się podoba. Taki Dishonored w połączeniu z Overwatch.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Obejrzałem film czerwona nota, generalnie spoko film, można obejrzeć po ciężkim tygodniu. Plus kilka dobrych tekstów jak się obejrzy w PL i jak zawsze miło popatrzeć na Gal. :)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Dotarłem do połowy i wyłączyłem, może dokończę przy okazji i to chyba tylko dla Gal.
Mam od lat nieodparte wrażenie, że te filmy, czy ogólny zarys i powtarzalność klepie jakis Bot, a Netflix z tego słynie.

Brakuje dobrych sensacji/kryminałów Francuskich, gdzie takie perełki jak Purpurowe rzeki, świetne 36, czy genialny Wróg Publiczny z Casselem.

STELVIO

Well-known member
Bez reklam
Ten obejrzę jutro. A dzisiaj zarzuciłem
Shang-Chi.and.the.Legend.of.the.Ten.Rings. Ogólnie bardzo lubię Marvela. Ten był jak na tematykę dobry do 3/4-tych. Fajna muza i akcja. Ale ostatnie 40min to już pojechali na maxa. Dla mnie przesadzili. Smoki i takie inne to mi nie pasują do Iron Mana czy Kapitana Ameryki. Troszkę końcówkę na siłę oglądałem. Co mi się rzadko zdarza w filmach które z góry traktuję na plus.

Do góry