Aaa. To może być powód. Z dysku na blu ray. Cambridge cxuhd.
Panowie jestem po seansie Eternals...
Film zrobiony świetnie, jest fabuła, efekty i fajny klimat.
Super, że nawiązują w kilku watkach do poprzednich filmów Marvela tj.Tanosa i Avengers. Widać, że ktoś się przyłożył i jest chronologia. Pod względem fabuły, film nie nudzi jest pociągnięty jeden główny wątek i nie sieje zamętu kilkunastoma pobocznymi choć jeden może co nie których zdenerwować...o tym za chwilę.
Mamy główny wątek i bohaterów totalnie nowych, nie związanych z Avengers więc pozostaje sądzić iż tamtą saga jest ewidentnie zamknięta - moim zdaniem bardzo dobrze. Dobrnęliśmy do końca opowieści i jest postawiona kropka. Teraz czas na nowe wątki i bohaterów którzy zagrali również jak dla mnie na wysokim poziomie. Na deser jak dla mnie jest Angelika, która to aktorkę bardzo lubię. Ma swoje lata a na filmie wcale tego jak dla mnie nie widać.
Niestety poruszyli jeden zasadniczy wątek odnośnie gejów. Ja do nich nic nie mam jak tego nie muszę oglądać ale w filmie dla dzieci jeden murzyn całuje drugiego i mówi że zaopiekuje się ich synem jak ten będzie bronił ziemi....
No sorry panowie ale mogli tego nie poruszać, tak jak całego poprzedniego Materla uwielbiałem za to że nie wciskali tych wątków do filmów dla dzieci tak tym zagraniem zebrali mocnego minusa.
Grafika i obraz jak to Marvel na najwyższym poziomie choć ocenie to na swoim projektorze bo w kinie nie bardzo to oceniać choć i tak już widać że jest bardzo dobrze i nie które sceny będą w hdr wyglądać cudnie.
Dźwięk dolby atmos robi robotę, szczególnie super brzmi głos głównego bosa co chce zniszczyć ziemię..
Reasumując film zrobiony jak dla mnie bardzo dobrze poza jednym wątkiem.
Obowiązkowo do kolekcji zakup.
Z ostatnich filmów zaliczonych w kinie to myślę że ten będzie w pierwszej trójce.
1. Bond
2. Ostatni pojedynek
3. Eternals
4. Diuna
5. Venom 2
6. Gang Chi