Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

wucash

Active member
Bez reklam
Ja Teneta oglądałem w kinie, teraz drugi raz w domu :) po drugim seansie już mniejszy mindfuck :D
Technicznie rewelacja, mi historia pasuje, zgadzam się, że dwie główne role trochę drewniane. Moim zdaniem najlepiej wypadł Pattison i Debicki...
A na Diunę to jeszcze poczekamy :-(

DrWredman

Active member
Stelvio, nie trawisz Interstellar???
Dla mnie to najlepszy film kosmiczy, ever.
Oglądałem go już co najmniej 4 razy.
A ja z kolei nie przepadam za Batmanem ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Rozłożyła mnie ta scena, te miny i reakcja Wahlberga bezcenna.
Tak jak Pacino potrafił porwać mimiką i charyzmą w kultowych już pozycjach, Sean Pean podczas rozmowy przy stoliku (genialnej krótkiej reakcji, ale jakże treściwej, żeby nie powiedzieć, przerażającej i jak dla mnie, jednej z lepszych jaką widziałem/zapamiętałem) w Gangster Squad, tak Wahlberg zrobił to przygłupiastej komedii i mniejsza już z tym w jakim filmie, ale to jest właśnie to, czego zabrakło w Tenet. Kogoś, kto swoją charyzmą dałby się zapamiętać na lata, a ja już dziś o Tenet nie pamiętam ; )

Świetnie zagrane.
W ogóle dobra obsada, Michael Keaton, Eva Mendes, Samuel L.Jackson, Dwayne...
Sam film... jestem w trakcie, ot komedyjka, ale jakby poziom wyżej od Sandlerowskich gniotów.

[youtube]cDnTTmM8Oe0[/youtube]

Ostatnia edycja:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Bestia na netflixie obejzana.

Tak durnego akcyjniaka, bez logiki, bez sensu i wogole to ja jeszcze nigdy chyba nie ogladalem. Masakra jakie dno.

https://www.filmweb.pl/film/Bestia-2020-866092

Koles wchodzi do domu mafiozy aby wszystkich wybic i uratowac corke. Prawie wszystkich ochroniazy zabija. Ostatni ochroniarz go pokonuje i co?....

I wzywaja karetke aby uratowac mu zycie? WTF... to dno, dna i metr mulu.

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Gdzie Tenet, do tego gniota. Też to widziałem, ja takich filmów już nawet nie komentuje, a tym bardziej nie analizuje, szkoda czasu i klawiatury.

Ale, jak już jesteśmy przy tych wszystkich zapchajdziurach, to:

Undercower - serial Belgijsko-Holenderski. Niby nic, ale całkiem przyjemnie się oglądało, grupa detektywów pod przykrywką na kempingu próbuje wejść w łaski bossa narkotykowego. Swojsko, nieco inaczej jak zawsze, nie żałuje dwóch sezonów.

Słudzy Króla Midasa - również serial i też jako tako zeszło, Hiszpańska produkcja.
Bardziej Thriller, całkiem, całkiem, czyli poprawny, chociaż już nie pamiętam dobrze - co też może o czymś świadczyć.

Kradzież Stulecia - coś dla fanów "Dom z Papieru", bo trudno nie doszukać się tutaj podobieństw - niektórzy piszą, że nawet lepszy, na plus na pewno charakterystyczne postacie (aktorzy), przyjemna odskocznia. Dla mnie tu więcej komedii, jak powagi, ale fajnie zagrane.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Tenet lepszy. [emoji16]

Rozumiem, że Tenet Ci się podobał, bo też różne opinie słyszałem... ale może się skuszę, co prawda cena za film zastanawiająca, chyba dystrybutorzy chcą sobie pandemię odbić, bo 110 zł za film (BR) w 2d to dawno już takiej ceny nie było, nawet przy premierze.

Do góry