Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
I sporo się zawiodło nad sprawami technicznymi.
Podobnie było z Władcą Pierścieni,ale Bubcio nakrzyczał na kolegów i powiedział,że lepiej patrzeć na szklankę w połowie pełną,niż w połowie pustą,czy jakoś tak ;)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
I sporo się zawiodło nad sprawami technicznymi.
Podobnie było z Władcą Pierścieni,ale Bubcio nakrzyczał na kolegów i powiedział,że lepiej patrzeć na szklankę w połowie pełną,niż w połowie pustą,czy jakoś tak ;)

Sluchaj, no nie kazdy pije prosto z butelki., a z pelnej szklanki mozna latwo rozlac, jak reka nad ranem niepewna. ;)

Poza tym, gdzie nakrzyczal?
Napisalem grzecznie, ze film oglada sie przyjemnie, bo skakali na innego Kolege, ktoremu tez sie podobalo. W sumie niepotrzebnie sie odzywalem, bo jeden to znany drama queen i tak juz ma, Zreszta juz poszedl po rozum do glowy i sam obejrzal. Chyba doszedl do wniosku, ze w sumie glupio tak ujadac, nie wachajac i wydal werdykt, ze w sumie fajnie, fajnie ale i tak nie dla Niego. Tego zawodnika specjalnej troski, z ADHD, nie komentuje, bo on zawsze psuje powietrze, a na smrod, pragmatyczna reakcja to nabranie powietrza w usta i wstrzymanie oddechu.
Zagadka pozostaje to, czemu ten trzeci tak sie napial, ze nie czytam jego postow. Nie mam czasu na replike, ale tak sie biedaczysko sam zaoral, ze tego sie nie da odkrecic. Podejrzewam, ze nawet jakbym przyjal cala wine za nieporozumienie na siebie, to i tak sie z tego nie otrzasnie. Moze trzeba bedzie milosiernie dobic. Tymczasem trzecia czesc trylogii czeka na seans.
Jakies fajne nowosci? Zatrzymalem sie na Jasiu i Malgosi.

Ostatnia edycja:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
"Elegia dla bidoków" - widziałeś? Ewentualnie akcyjniak z przymrużeniem oka "Boss level".

Dzieki.
Nic nie widzialem. Od tygodnia do kina usiluje sie wybrac na nowy cut Godfather 3 ale czasu brak, jakies stare, odswierzone kotlety w UHD odgrzewam. Swieta za pasem, wiec i czas na filmy sie znajdzie.

Swieżynka :-D
Dune.2021.COMPLETE.UHD.BLURAY-HENIO

Piramida.
Cos slabo, jak na Ciebie. Spodziewalem sie, ze juz sequela zaproponujesz.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Mam nawet nowsze części,ale na razie,Lolek zabronił mi ich wrzucać ;)

[youtube]iwYhA5YvdNc[/youtube]

Ostatnia edycja:

donsalieri

Active member
Bez reklam
Tenet łatwy nie jest i trochę naciągany chwilami, ale akcyjniak przedni, a dzwiękowo wypas, jak dla mnie stałby na półce obok Incepcji :))

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Soundtrack z Tenet też sam w sobie jest rewelacyjny, odsłuchuje niezależnie w wolnych chwilach, natomiast w duecie z filmem, to już majstersztyk. Pięknie buduje napięcie w scenach i świetny przykład, jak ogromne ma znaczenie dla poszczególnych scen/filmu odpowiednio dobrana muzyka.

Ludwig Goransson odwalił tutaj kawał dobrej roboty.
Równie dobry, jak Johann Johannsson twórca chociażby muzyki z Sicario, a to tylko kropla w morzu.

Widać tutaj klasę reżyserów Nolana i Villeneuve, nie dość, że robią dobre filmy, to co równie dla mnie istotne, dobierają najlepszych twórców muzyki.

Podobnie było z filmem Arrival (Villeneuve), tam soundtrack Johannsona robi połowę roboty, coś pięknego.
Może dlatego, nie mogę o tym filmie zapomnieć. Mam wrażenie, że przeszedł bez większego echa (?), a mi siadł niesamowicie.

DrWredman

Active member
Ciekawe czy zauważyliście że w Tenet muzyka jest odtwarzana od tyłu przy niektórych scenach. Ciekawe jak brzmi normalnie ;) Rzeczywiście fabuła jest dość zawiła, choć początkowo wydaje się, że wszystko będzie proste i co tu jeszcze można wymyślić, a jednak można. ;)

Nolan podnosi poprzeczkę przy każdej kolejnej produkcji: Incepcja, Interstellar, Tenet to powinni wydać w 3 packu na święta ;)

STELVIO

Well-known member
Bez reklam
Że ktoś nie nadąża za akcją lub nie rozumie filmu to nie znaczy, że film słaby. Zawiły strasznie ale o to w nim chodzi. Na tamte czasy Incepcja też normalna nie była. Są filmy które trzeba ze trzy razy obejrzeć. Ja nie miałem z nim problemu. Ale i tak obejrzę jeszcze parę razy. Z resztą i tak będą co najmniej dwa seanse dla różnych osób u mnie.

Do góry