Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Skończyłem oglądać Ślepnąc od świateł. Jedna z lepszych polskich produkcji, świetnie odegrane role, bez poprawności, słowo pe..ł pada milion razy, gangsterka śmieje się z chłopaczków w rurkach. Frycz, Pazura, Więckiewicz pozytywnie mnie zaskoczyli. Oby więcej takich produkcji.

Poza tym w zeszłym roku mieliśmy bardzo fajnie nagranego Kruka w 4K oraz Nielegalych. Coś się ruszyło z naszymi produkcjami:)

ralfik77

Member
Bez reklam
Wiesz jak to jest pismaki muszą coś pisać... my w 4 pary reż nie mieliśmy i nie mamy problemu z wodą. Jutro wracamy do Wawy i może od razu zaliczymy " człowieka kochającego oceany" [emoji2]
Ja zgodnie z planem byłem dziś na Gubałówce na nartach. Stok prawie pusty.
Też jutro wyjeżdżam i zgodnie z planem idę zad pomoczyć w termach Gorący Potok.

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Niestety Piramida taka rzeczywistość. Widuję na siłowni tych chłoptasiów. Wyżelowani, odpicowani jak na imprezę, smartfon w ręce.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ucieczka z Dannemory - zaliczona
https://www.filmweb.pl/serial/Ucieczka+z+Dannemory-2018-798926

Pojawiły się już wszystkie odcinki.
Faktycznie, te dwa ostatnie, to całość i widać to po cięciu, ale HBO podzieliło na 2.
Puścili od razu, więc można uznać, że całość została obejrzana.

Opisywałem odcinek po odcinku, nic, a nic się nie zmieniło w mojej ocenie.
Serial jest na prawdę świetny, dokładnie taki, jak powinien być.

Spokojny, wyważony, chciałoby się rzec - zwyczajny, ale właśnie w tej normalności tkwi cały sekret i magia, nie ma tu żadnych fajerwerków czy idiotycznych przegięć.
Mi taka forma bardzo odpowiada, zawsze gdzieś podświadomie czułem, że HBO robi te seriale o klase wyżej jak Netflix. Bardziej dojrzałe, jakkolwiek by to nie brzmiało.
Owszem, mieliśmy taki Ozark z genialnym pierwszym odcinkiem i w zasadzie pierwszym sezonem, ale już w drugim jakoś się to rozmydliło i do dzisiaj na raty nie mogę skończyć.
Wpadło też sporo innych, ale to właśnie Ucieczka z Dannemory trzymała w napięciu do samego końca. Ewidentnie inny poziom.

Do tego rewelacyjni Paul Dano, Arquette czy Del Toro. Zresztą każdy tu daj rade.

Dla mnie to serial roku, nie przypominam sobie, żebym obejrzał coś lepszego.
Smaczku dodaje autentyczność tej historii, cieszę się też, że do samego końca nie znałem zakończenia. Teraz na spokojnie można zagłębić temat i obejrzeć jakiś dokument.

venomas200

New member
Bez reklam
Obejrzałem Zimną wojnę po tytule spodziewałem się czegoś całkiem innego. Ja za tego typu filmami nie przepadam generalnie ale tu uważam że to całkiem udana produkcja.
Na przeciwległym planie obejrzałem Drapacz Chmur ot taka ugrzeczniona wersja szklanej pułapki. Z tym że John Mclane miał o wiele więcej charyzmy. Typowy do obejrzenia na raz

bokciu

Banned
Ucieczka z Dannemory - zaliczona
https://www.filmweb.pl/serial/Ucieczka+z+Dannemory-2018-798926

Pojawiły się już wszystkie odcinki.
Faktycznie, te dwa ostatnie, to całość i widać to po cięciu, ale HBO podzieliło na 2.
Puścili od razu, więc można uznać, że całość została obejrzana.

Opisywałem odcinek po odcinku, nic, a nic się nie zmieniło w mojej ocenie.
Serial jest na prawdę świetny, dokładnie taki, jak powinien być.

Spokojny, wyważony, chciałoby się rzec - zwyczajny, ale właśnie w tej normalności tkwi cały sekret i magia, nie ma tu żadnych fajerwerków czy idiotycznych przegięć.
Mi taka forma bardzo odpowiada, zawsze gdzieś podświadomie czułem, że HBO robi te seriale o klase wyżej jak Netflix. Bardziej dojrzałe, jakkolwiek by to nie brzmiało.
Owszem, mieliśmy taki Ozark z genialnym pierwszym odcinkiem i w zasadzie pierwszym sezonem, ale już w drugim jakoś się to rozmydliło i do dzisiaj na raty nie mogę skończyć.
Wpadło też sporo innych, ale to właśnie Ucieczka z Dannemory trzymała w napięciu do samego końca. Ewidentnie inny poziom.

Do tego rewelacyjni Paul Dano, Arquette czy Del Toro. Zresztą każdy tu daj rade.

Dla mnie to serial roku, nie przypominam sobie, żebym obejrzał coś lepszego.
Smaczku dodaje autentyczność tej historii, cieszę się też, że do samego końca nie znałem zakończenia. Teraz na spokojnie można zagłębić temat i obejrzeć jakiś dokument.

Jutro się zabieram, zobaczymy czy przebije inną genialną produkcję HBO, czyli "Genialną przyjaciółkę".

ralfik77

Member
Bez reklam
Zdecydowanie coś w tym musi być.
Baw się dobrze i miłego pooooowrotu :D
Niestety miałeś rację.
Niestety, dla mnie.
Korek 43km, czas przejazdu 11godz.
(W radiu kłamali że 9)
Kto nie wracał z Zakopanego po sylwestrze ten g....no wie o korkach [emoji3]

Następnym razem pojadę jak zakończą budowę trasy S7.

A żeby było na temat.
Średnio wyspany po wczorajszym dniu idę na film "Oni"
Zapowiada się śmiesznie, to się trochę zrelaksuję.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Ja obejrzałem jednego dnia cały sezon ;)

Ściągają mi się jakieś 3 podrasowane Avatary.
Zobaczymy,jaka będzie różnica w porównaniu do BD ;-)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Piramida co Ty spać nie możesz po nocach ? :) Ja wczoraj próbowałem obejrzeć nasze dzieło artystyczne tj Plan B.... nie dałem rady...

Do góry