Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Premiera zdaje się jutro?

Przy okazji, "Ucieczka z Dannemory" - kolejny (6) odcinek zaliczony.
Nie chce spoilować, ale tym razem mamy do czynienia zupełnie z czymś innym. Jak ktoś zdążył polubić (?) głównych bohaterów, to teraz dostajemy zupełnie inne spojrzenie. Pięknie rozegrane!

Cały ten serial, to małe dzieło. Niby nic, wydawać by się mogło przeciętny, przyzwoity, nie wiele się dzieje, ale tutaj ten bezruch i spokój, to właśnie namacalny dowód, jak "nie wiele" trzeba, żeby trzymać w napięciu.
Dla mnie to już jest serial roku.

Btw. Można już zaczynać, to miniserial z 7 odcinkami. Został jeszcze jeden.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Siódmy odcinek będzie finałem.
https://www.sho.com/escape-at-dannemora/season/1

:wink:
vhs-avengers.jpg

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Na Filmwebie od samego początku była informacja, że serial składa się z 8 odcinków.

Zatem tylko się cieszyć.
Ktoś wspominał, że chce zaliczyć całość do końca roku, a że mamy końcówkę, stąd wyszło mi 7 odcinków.
Swoją drogą, gdyby się zakończył na 6 odcinku, to też bym przełknął.
Nie miałoby to większego sensu, jeżeli ta historia ma dalszy finał (a zapewne ma, nie znam jej i celowo nie szukam info), ale ta kulminacja i drastyczny zwrot w ocenie bohaterów właśnie w 6odc. to mistrzostwo i wręcz genialny zabieg.
Zmienia to zupełnie podejście do bohaterów, taki kubeł zimnej wody - na wypadek, gdyby ktoś zapomniał.
Przydałby się wszystkim tym, którzy sympatyzują w gangusiami których obecnie pełno na YT, opowiadają ckliwe historie i celebrują wolność, a większość zapomina co wyprawiali i jakimi są typami.
Widać to po komentarzach, a tutaj Stiller pokazał to w filmie, dokładnie tak, jak powinno być. Geniusz.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Obejzalem nowego mission impossible.

Tak wszyscy gadali ze kicha w tym roku, a nowy MI calkiem calkiem. Napewno lepszy nie starsza wersja. Troche przesadzona bajka z poscigiem helikopterow, 10 razy zblizenie na hak, ktory wkoncu zabije wroga. No ale reszta jak dla mnie na bardzo wysokim poziomie.

Fajna bajka.

ps.
A idiota mogl wrzucic walizke z plutonem do auta i go zamknac. Lub drugi idiota mogl cofnac samochodem tak aby sam wsiasc do niego..

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Daj szansę Netflixowi i zobacz jak będzie u Ciebie śmigać :D

P.S.
Uważaj na dodawanie postu pod postem (kiedyś coś pisałeś,że nie można) :wink:

Henry

Active member
Bez reklam
"Pachnidło" w wersji współczesnej - dla mnie bomba, obejrzane w jeden dzień.
Teraz doczytałem, całkiem, całkiem im to wyszło ;)

A mnie dzisiaj młody wyciągnął na Aquamena - dawno się tak nie wynudziłem, chyba już się starzeję, bo mam wrażenie, że te filmy kierowane są do coraz młodszej widowni.
Denne to niczym Rów Mariański, na siłę napędzane niezbyt udanymi efektami...

Jutro idę z córką na Marry Poppins, mam nadzieję, że się mniej wynudzę ;)

A Netflixowych produkcji polecam z czystym sumieniem - https://www.filmweb.pl/film/Nic+do+ukrycia-2018-810299
Jeśli oczywiście ktoś nie widział włoskiego pierwowzoru, albo chce sobie odświeżyć ;)

Do góry